Live

The New York Times o susține pe Kamala Harris ca fiind „singura alegere” pentru funcția de președinte al SUA. Criticile aduse lui Trump

Data actualizării: Data publicării:
Kamala Harris, vicepreședinta Statelor Unite ale Americii. Foto: Profimedia Images

Comitetul editorial al New York Times a anunțat luni că o susține pe vicepreședinta Kamala Harris, numind-o „singura alegere patriotică pentru funcția de președinte” și descriind în același timp o imagine sumbră a unui al doilea mandat al fosstului președinte Donald Trump, scrie Politico.

Publicațiile din SUA susțin în mod deschis candidații la președinția SUA, publicarea de astfel de editoriale de susținere fiind o practică deloc surprinzătoare în peisajul media american.

În loc să își laude candidatul preferat, consiliul de administrație a început susținerea lui Harris prin enumerarea argumentelor care îl descalifică pe Trump. „Este greu de imaginat un candidat mai nedemn de a servi ca președinte al Statelor Unite”, a scris comitetul editorial al NYT.

„Acest adevăr fără echivoc și descurajant - Donald Trump nu este potrivit pentru a fi președinte - ar trebui să fie suficient pentru orice alegător căruia îi pasă de sănătatea țării noastre și de stabilitatea democrației noastre pentru a-i refuza realegerea”, a scris consiliul, format din 14 jurnaliști de opinie. „Din acest motiv, indiferent de dezacordurile politice pe care alegătorii le-ar putea avea cu ea, Kamala Harris este singura alegere patriotică pentru funcția de președinte”.

Susținerea lui Harris nu este surprinzătoare - consiliul editorial nu a mai susținut un republican pentru funcția de președinte de la Dwight Eisenhower în 1956 - deși este importantă având în vedere influența ziarului. În iulie, cu 10 zile înainte ca președintele Joe Biden să părăsească cursa (și după ce consiliul de administrație i-a cerut să facă acest lucru), consiliul de administrație a publicat un editorial dur în cinci părți împotriva lui Trump, care a atins multe dintre aceleași note ca articolul de luni.

Editorialul de luni o numește pe Harris, în contrast puternic cu descrierile lui Trump, un „funcționar public dedicat” care este „mai mult decât o alternativă necesară”. Consiliul se concentrează pe planurile lui Harris pentru economie, sănătate, politică externă și imigrație ca motive pentru alegerea ei în detrimentul lui Trump.

Și, deși consiliul a admis că unele dintre planurile lui Harris nu sunt atât de detaliate pe cât și-ar dori alegătorii, există mai multe „pericole clare” ale unei a doua președinții Trump, citând refuzul său de a accepta rezultatele ultimelor alegeri (și, potențial, pe cele viitoare) și promisiunile sale de a folosi guvernul pentru a-și ataca inamicii politici. „Dacă alegătorii americani nu îl înfruntă, Trump va avea puterea de a face rău profund și de durată democrației noastre”, scriu editorialiștii NYT.

Au existat unele aspecte pozitive în timpul primului mandat al lui Trump, mai scrie consiliul: „Cu toate acestea, chiar și atunci când obiectivul general al fostului președinte ar fi putut avea merite, incompetența sa operațională, temperamentul său mercurian și nesăbuința sa totală au condus adesea la rezultate negative”.

Din aceste motive, scriu ei, „Kamala Harris este singura alegere”.

Publicațiile din SUA susțin în mod deschis candidații la președinția SUA, publicarea de astfel de editoriale de susținere fiind o practică deloc surprinzătoare în peisajul media american.

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Totul s-ar termina cu o bombă în centrul Londrei”. A depășit orice limită: ”Voi spune lucruri pe care nu am voie să le spun”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trump are o strategie în cazul în care pierde alegerile: să respingă rezultatul. Ce pregătiri face deja

Mulți directori de pe Wall Street sunt reticenți să susțină vreunul dintre candidații la președinția SUA – Trump sau Harris

Nou derapaj marca Donald Trump: Joe Biden și Kamala Harris au probleme mintale

Jennifer Lawrence explică de ce o susține pe Kamala Harris pentru Casa Albă. „Avortul este pe buletinul de vot”

Partenerii noștri