Live

„Scopul sacru al ţării e mai important decât oricare dintre noi.” Mesajul lui Obama după retragerea lui Biden din cursa electorală

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte american Barack Obama (2009-2017) i-a mulţumit miercuri lui Joe Biden, pentru "o viaţă în slujba poporului american", după ce preşedintele democrat a făcut în cursul aceleiaşi seri primele declaraţii pentru a-şi explica decizia de a se retrage din cursa electorală, informează EFE.

"Scopul sacru al acestei ţări e mai important decât oricare dintre noi. Joe Biden a fost fidel acestor cuvinte în repetate rânduri de-a lungul întregii vieţi în slujba poporului american. Vă mulţumesc, domnule preşedinte", a scris Obama pe platforma X.

Biden a declarat că "ambiţia personală" nu poate avea întâietate în faţa "salvării" democraţiei americane. "Cred că palmaresul meu ca preşedinte, leadership-ul meu în lume şi viziunea mea pentru viitorul Americii ar justifica un al doilea mandat, dar nimic nu poate sta în calea salvării democraţiei noastre, scrie Agerpres. Nici măcar ambiţia personală", a insistat Biden într-un discurs adresat naţiunii din Biroul Oval de la Casa Albă.

În discurs, care a durat 11 minute, Biden a spus că Statele Unite se află într-un "punct de cotitură", o frază recurentă în discursurile sale, şi că în ultimele săptămâni i-a devenit clar că trebuie să "unească" Partidul Democrat.

Totodată, Biden a descris-o pe vicepreşedinta sa Kamala Harris drept o candidată "cu experienţă", "dură" şi "capabilă".

"Ea a fost un partener incredibil pentru mine şi un lider pentru ţara noastră. Acum alegerile depind de voi, poporul american", a remarcat Biden.

Din weekend, de când vicepreşedinta americană a fost nominalizată de Biden ca înlocuitoare a sa în cursa prezidenţială, Harris a primit sprijinul "greilor" din Partidul Democrat, precum fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi toţi guvernatorii democraţi din ţară.

Cu toate acestea, Obama nu a comentat încă oficial această chestiune.

Totuşi, NBC News a relatat joi că Obama plănuieşte într-adevăr să-şi ofere în curând sprijinul pentru Harris drept candidată a democraţilor la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, potrivit Reuters.

În privat, Obama a sprijinit pe deplin candidatura lui Harris şi a fost în contact constant cu ea, a transmis NBC News, care a citat persoane familiare cu discuţiile.

"Consilieri de-ai lui Obama şi Harris au discutat totodată aranjamente ca ei doi să apară împreună în campania electorală, deşi nu a fost stabilită o dată", adaugă sursa citată.

Fundaţia Obama nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Președintele american crede că Secret Service are nevoie de mai mult ajutor. Agenția are peste 8.000 de angajați

Donald Trump reacționează public după a doua tentativă de asasinat asupra sa. Ce a scris republicanul pe Truth Social

Cum au reacționat Joe Biden și Kamala Harris când au aflat despre incidentul cu Donald Trump

Cinci tactici de dezinformare folosite de Rusia pentru a încerca să influențeze alegerile din SUA | The Conversation

Partenerii noștri