Procurorul special Robert Mueller, care a anchetat legăturile lui Donald Trump cu Rusia, va fi convocat în Senat
Fostul procuror special Robert Mueller, care a condus ancheta privind posibile legături între Rusia şi echipa de campanie a lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din 2016, va fi convocat în faţa unei comisii din Senat, scrie Agerpres, preluând AFP.
Membrii democraţi ai Comisiei Juridice din Senat, condusă de republicanul Lindsey Graham, au cerut în mai multe rânduri să îl audieze pe Mueller, care a fost și directorul FBI.
La scurt timp după publicarea raportului Mueller, la mijlocul lunii aprilie 2019, Lindsey Graham a spus totuşi că nu vrea să îl convoace. "S-a terminat", a declarat el atunci.
Însă senatorul a revenit asupra deciziei sale duminică, la o zi după publicarea de către Washington Post a unui articol de opinie al lui Robert Mueller.
Fostul procuror special a reacţionat la anularea de către Donald Trump a pedepsei cu închisoarea împotriva lui Roger Stone, un prieten al preşedintelui american, condamnat pentru delicte legate de ancheta rusă.
Robert Mueller a apărat integritatea anchetei sale, atacată constant de Donald Trump şi de susţinătorii săi ca nefiind imparţială.
El a subliniat de asemenea că Roger Stone rămâne "un condamnat, pedepsit pe drept".
"Aparent, Mueller vrea şi este capabil să îşi apere ancheta într-un editorial din Washington Post", a reacţionat Lindsey Graham, susţinător ardent al lui Donald Trump, într-un comunicat.
Reamintind că membrii democraţi ai Comisiei Juridice au cerut în trecut să îl audieze pe Robert Mueller, Lindsey Graham a spus că această "solicitare va fi aprobată".
În iulie 2019, Robert Mueller a fost deja audiat de Comisia Juridică din Camera Reprezentanţilor, care a fost nevoită să îl convoace pentru că el nu a dorit să fie audiat.
În timpul audierii, el s-a arătat extrem de prudent şi echilibrat în afirmaţii.
Raportul Mueller nu a demonstrat o eventuală înţelegere secretă între echipa de campanie a lui Trump şi puterea rusă.
În schimb, raportul a arătat că apropiaţi ai lui Donald Trump au avut numeroase contacte cu intermediari ruşi şi că Rusia a intervenit în campania prezidenţială din 2016, cu intenţia de a-l favoriza pe candidatul republican.
Peste 30 de persoane au fost inculpate pentru fapte legate de această anchetă.
Editor: B.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News