Live

Mike Pompeo avertizează în privința unui „masacru” al kurzilor de către turci în Siria

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Joe Raedle/Getty Images

Turcia a condamnat, vineri declaraţii ale şefului diplomaţiei americane Mike Pompeo, după ce acesta a avertizat joi în privința unui ”masacru” al kurzilor de către Turcia în Siria, denunţând o ”îngrijorătoare lipsă de informare”, relatează AFP.

”Asimilarea de către secretarul Pompeo a organizaţiei teroriste YPG (Unităţile protecţiei Poprului) cu kurzii, în cazul în care ea este deliberată, traduce o îngrijorătoare lipsă de informare”, a deplâns citat într-un comunicat un purtător de cuvânt al Ministerului turc de Externe Hami Aksoy.

YPG sunt o miliţie kurdă, aliată cu Washingtonul în Siria, împotriva organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI), dar considerată de Ankara o organizaţie ”teroristă”.

Statele Unite vor să continue să se asigure de faptul că ”turcii nu-i masacrează pe kurzi” în Siria, în pofida retragerii militarilor americani decise de preşedintele american Donald Trump, a declarat joi secretarul de Stat american Mike Pompeo.

”Importanţa faptului de a face astfel încât turcii să nu-i masacreze pe kurzi, protecţia minorităţilor religioase în Siria, toate astea fac parte în continuare din misiunea americană”, a declarat şeful diplomaţiei americane joi, într-un interviu acordat site-ului Newsmax.

Pompeo a refuzat să prezinte un calendar al retragerii americane din Siria, pentru a evita ca ”adversarii” Statelor Unite ”să ştie cu precizie” când vor părăsi militarii americani teritoriul sirian.

Sursa: news.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucraina ar putea primi câteva zeci de tancuri Abrams tocmai de la capătul lumii

Jimmy Carter, cel mai în vârstă fost președinte american, va împlini 100 de ani. Nepotul său a anunțat și cu cine va vota

„Se joacă cu focul”. Rusia amenință SUA să ţină cont de avertismentele Moscovei privind Ucraina

Armata israeliană a bombardat sute de ținte în Liban. SUA cer Hezbollah să înceteze cu „atacurile teroriste” împotriva Israelului

Partenerii noștri