Live

Elon Musk a devenit un mega-donator al lui Trump. Suma pe care șeful Tesla și X a oferit-o Comitetului pentru acțiune politică America

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Elon Musk a devenit un mega-donator republican. Cea mai bogată persoană din lume a donat aproape 75 de milioane de dolari în trei luni pentru PAC-ul (comitetului pentru acțiune politică) său pro-Trump America, conform declarațiilor depuse marți la autorități, transmite Axios.

Donația lui Musk subliniază angajamentul său în vederea alegerii candidatului republican la alegerile prezidențiale de luna viitoare, după ce în martie a declarat că nu intenționează să doneze bani pentru nicio campanie prezidențială.

De când CEO-ul Tesla și SpaceX l-a susținut pe Trump imediat după prima tentativă de asasinat asupra candidatului republican la președinție, la un miting din Butler, Pennsylvania, în iulie, miliardarul a donat zeci de milioane de dolari către PAC-ul său America.

Proprietarul majoritar al X a fost pe scenă cu Trump în Butler, la începutul lui octombrie, când fostul președinte s-a întors la locul împușcăturilor pentru a organiza un alt miting.

Musk a preluat, de asemenea, numele de utilizator @America pe X pentru a-l susține pe Trump pe platforma sa și pentru a o ataca pe rivala republicanului la prezidențiale, vicepreședinta Kamala Harris.

Musk a declarat pe X că va „ține o serie de discuții” în statul disputat Pennsylvania, de miercuri până luni.

„Dacă doriți să participați la una dintre discuțiile mele, nu există nicio taxă de participare”, a spus Musk.

„Trebuie doar să fi semnat petiția noastră care susține libertatea de exprimare și dreptul de a purta arme și să fi votat în aceste alegeri... în Pennsylvania”.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"La prima vedere, pare o glumă!" Secretarul general și contabilul-șef de la FRC ar fi primit premii mai mari decât David Popovici

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sebastian Stan spune că Trump „ar trebui să fie recunoscător” pentru filmul controversat „The Apprentice”, în care joacă

Kamala Harris îl conduce pe Donald Trump cu 45% la 42% în ultimul sondaj, insuficient pentru a fi sigură de victorie

„Sunt îngrozit că voi fi executat”: Deținuții condamnați la moarte în SUA se tem de întoarcerea lui Trump la Casa Albă

Donald Trump a dansat aproape 40 de minute la un miting electoral: „Să nu mai punem întrebări. Să ascultăm doar muzică”

Partenerii noștri