Live

Donald Trump consideră că evreii vor fi de vină, dacă va pierde alegerile din 5 noiembrie. Ce spune despre Israel

Data publicării:
Donald Trump crede că Israelul va dispărea în doi ani dacă Harris câștigă alegerile Foto Profimedia

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a declarat joi că alegătorii evrei americani vor fi parțial de vină dacă va pierde alegerile din 5 noiembrie în fața vicepreședintelui Kamala Harris, candidatul democrat, informează Reuters.

În timpul comentariilor făcute în cadrul Summitul național al Consiliului israeliano-american din Washington, fostul președinte a deplâns faptul că se află în urma lui Harris în ceea ce privește intenția de vot a evreilor americani.

Israelul ar înceta probabil să existe în doi ani dacă Harris ar câștiga alegerile, iar evreii ar fi parțial vinovați pentru acest rezultat, deoarece au tendința de a vota pentru democrați, a susținut Trump.

„Dacă nu câștig aceste alegeri - și evreii ar avea o mare legătură cu acest lucru dacă se întâmplă, deoarece dacă 40%, adică 60% din oameni votează pentru inamic - Israelul, în opinia mea, va înceta să existe în doi ani”, a spus Trump în fața mulțimii.

Donald Trump a citat un sondaj care, potrivit lui, arată că Harris are un scor de 60% în rândul evreilor americani. De asemenea, el a deplâns faptul că a obținut mai puțin de 30% din voturile evreilor americani în alegerile din 2016, pe care le-a câștigat, și în alegerile din 2020, pe care le-a pierdut în fața președintelui democrat Joe Biden.

Nu a fost clar ce sondaj a citat fostul președinte, dar un sondaj Pew Research recent a arătat că evreii americani o preferă pe Harris în detrimentul lui Trump, cu 65% la 34%.

Trump a făcut comentarii similare la un summit separat desfășurat mai devreme în cursul serii, tot la Washington, care a fost dedicat combaterii antisemitismului în America.

Campania lui Trump a făcut din câștigarea votanților evrei din statele cheie o prioritate. Evreii din SUA au înclinat puternic către democrați în alegerile federale timp de decenii și continuă să facă acest lucru, însă doar o mică schimbare în votul evreiesc ar putea determina câștigătorul din noiembrie.

De exemplu, în Pennsylvania, un stat crucial de luptă, există peste 400.000 de evrei, într-un stat pe care Biden l-a câștigat cu 81.000 de voturi în 2020.

Într-o declarație dinaintea discursului, Morgan Finkelstein, purtător de cuvânt al campaniei lui Harris, l-a criticat pe Trump pentru că uneori se asociază cu antisemiți. Trump a respins toate acuzațiile de antisemitism, menționând în timpul discursurilor sale de joi că are un ginere evreu.

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Obsesia lui Trump pentru o fraudă electorală pune în pericol majoritatea republicană din Camera Reprezentanților (Analiză CNN)

Donald Trump se laudă că atrage un public mai numeros chiar decât Elvis Presley „și eu nu am chitară”

Rusia dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Cum funcționează campania de dezinformare a Kremlinului

Angajații de la Tesla, SpaceX şi X donează pentru Kamala Harris, în timp ce Elon Musk îl sprijină pe Donald Trump

Partenerii noștri