Live

Departamentul Trezoreriei SUA, spionat de hackeri susţinuţi de un guvern străin

Data publicării:
Foto: Guliver/GettyImages

O grupare sofisticată de piraterie informatică, susţinută de un guvern străin, a monitorizat e-mailurile interne din Departamentul Trezoreriei (Ministerul de finanţe) al SUA şi din agenţia guvernamentală responsabilă cu politicile privind internetul şi telecomunicaţiile, scrie Reuters, care citează surse apropiate de subiect.

Atacul informatic dezvăluit este atât de grav, încât a determinat convocarea unei reuniuni a Consiliului securităţii naţionale, sâmbătă, la Casa Albă, a mai afirmat una dintre sursele citate de Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit surselor, e-mailurile personalului NTIA au fost monitorizate de hackeri luni la rând. Atacul a vizat software-ul folosit de această agenție, Microsoft Office 365. 

Hackerii sunt „extrem de sofisticați” și au reușit să păcălească modulele de autentificare ale platformei Microsoft, potrivit unei surse care cunoaște incidentul.

„Este vorba despre un actor statal. Încă nu știm care”, a arătat o altă sursă citată de Reuters. 

„Guvernul SUA este la curent cu aceste informaţii şi luăm toate măsurile necesare pentru a identifica şi remedia orice posibilă problemă legată de această situaţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului securităţii naţionale, John Ullyot.

În interiorul comunităţii de informaţii a SUA există preocupări că hackerii care au luat în vizor Trezoreria şi Administraţia naţională pentru telecomunicaţii şi informaţii (NTIA) din Departamentul Comerţului ar fi folosit metode similare pentru a „sparge” şi alte agenţii guvernamentale, au menţionat trei surse, care nu au precizat despre ce agenţii este vorba.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Prețuri exorbitante și telefoane interzise. Suedezii au publicat imagini din "camera secretă" în care a petrecut Mbappe

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Şefa Trezoreriei americane susține că SUA îşi permit în mod "absolut" să sprijine financiar atât Israelul, cât şi Ucraina în război

Șefa Trezoreriei SUA: Decuplarea de economia Chinei ar fi destabilizatoare la nivel global și ar fi practic imposibil de realizat

Șefa Trezoreriei SUA: Eşecul Congresului de a ridica plafonul datoriei guvernamentale ar declanşa o „catastrofă economică”

Secretarul Trezoreriei SUA susține că ar putea fi necesare noi măsuri pentru protejarea depozitelor bancare

Partenerii noștri