Bayer a câștigat un proces împotriva unui bărbat care acuză că un erbicid al companiei i-a provocat cancer
Bayer a obţinut câştig de cauză într-un proces intentat de un bărbat din California, care a declarat că a dezvoltat cancer în urma expunerii la erbicidul său Roundup, punând capăt unei serii de cinci procese pierdute, care se bazau pe acuzaţii similare, transmite Reuters.
Verdictul a fost pronunţat vineri, de un juriu din comitatul San Benito, la Curtea Superioară din California, a anunţat Bayer.
Compania a declarat că verdictul a fost „conform cu dovezile din acest caz, potrivit cărora Roundup nu provoacă cancer şi nu este responsabil pentru boala reclamantului”.
Avocaţii reclamantului Bruce Jones nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.
La fel ca majoritatea reclamanţilor din procesele Roundup, Jones a susţinut că produsul a dus la o formă de cancer numită limfom non-Hodgkin.
Aproximativ 165.000 de plângeri au fost făcute împotriva companiei pentru vătămări corporale care ar fi fost cauzate de Roundup, pe care Bayer l-a achiziţionat în 2018, ca parte a achiziţiei sale de 63 de miliarde de dolari a companiei americane agrochimice Monsanto.
Înainte de recentul său şir de pierderi, care a produs verdicte împotriva companiei în valoare totală de peste 2 miliarde de dolari, Bayer a câştigat nouă procese consecutive, ceea ce înseamnă că acum a câştigat 10 din ultimele 15 procese.
Se preconizează că alte cazuri vor fi judecate în anul viitor.
Bayer face apel la verdictele împotriva sa, care includ despăgubiri punitive mari, care probabil vor fi reduse deoarece depăşesc îndrumările Curţii Supreme din SUA.
Pierderile i-au determinat pe unii investitori să pună la îndoială strategia juridică a Bayer în apărarea cazurilor Roundup.
Compania a declarat luna trecută că va continua să lupte cu cazurile în instanţă şi că „nu are apetit să scrie cecuri uriaşe” pentru a le soluţiona.
În 2020, Bayer a soluţionat majoritatea cazurilor Roundup aflate pe atunci în aşteptare, pentru până la 9,6 miliarde de dolari, dar nu a reuşit să obţină un acord care să acopere cazurile viitoare. Peste 50.000 de cereri sunt în curs.
Editor : A.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News