Live

Au spus că au venit să repare o scurgere de gaze, dar i-au jefuit. Hoți deghizați în instalatori au bătut o femeie și i-au ucis soțul

Data publicării:
Hoții, care au pretins că lucrează pentru o mare companie de energie din SUA, au venit să fure bani și bijuterii. Colaj foto: Profimedia Images

Un bărbat din Michigan, SUA, a fost acuzat de crimă, după ce el și o altă persoană s-au prefăcut că sunt angajați ai unei mari companii de energie ca să intre într-o locuință, unde au ucis un bărbat și au legat-o de mâini și de picioare pe soția victimei, potrivit autorităților locale citate de CNN.

Carlos Jose Hernandez, un bărbat de 37 de ani din Dearborn, Michigan, a fost oprit de poliție în trafic și arestat în statul Louisiana. Hussein Murray, bărbatul pe care Hernandez este acuzat că l-ar fi ucis, avea 72 de ani.

Autoritățile susțin că Hernandez și un alt bărbat neidentificat au venit de două ori, în zile consecutive, la casa unde Murray trăia împreună cu soția lui. În ambele cazuri, cei doi s-au prefăcut că lucrează pentru DTE, un furnizor de energie din Detroit, și au pretins că au venit să investigheze o scurgere de gaze.

Prima dată, Murray și soția sa nu i-au lăsat pe bărbați să intre în casă. Când s-au întors a două zi, Murray „a semnat un document pretins a fi din partea DTE și l-a escortat pe acuzat în pivniță”, potrivit procurorilor din Oakland County.

Cei doi bărbați s-au întors apoi la parter și au întrebat-o pe soția lui Murray unde ține banii și bijuteriile. Apoi, au legat-o de mâini și de picioare, au lovit-o peste față și i-au furat telefonul și ceasul, înainte de a pleca într-o mașină utilitară cu sigla DTE.

Soția lui Murray a reușit să sune la poliție, spunând că ea crede că soțul ei a fost răpit. Murray a fost găsit mort în beci, fiind de asemenea legat la mâini și picioare.

„Din cauza naturii groaznice a rănilor, nu era clar dacă a fost împușcat sau omorât în bătaie”, a transmis biroul șerifului. Autoritățile continuă să îl caute pe al doilea suspect.

Poliția a publicat pe rețelele sociale imagini surprinse de camerele de supraveghere în care suspecții, care purtau măști de protecție, se identifică drept angajați ai companiei DTE Energy care au venit să caute o scurgere de gaze.

„Într-un fel sau altul, te vom găsi”, scrie în postarea de pe Facebook a biroului șerifului.

Compania de energie a precizat că înainte să facă o vizită de rutină la adresa unui client, „vom face toate eforturile să vă contactăm în avans, prin apel telefonic din call center-ul nostru sau prin e-mail sau SMS.”

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Primele detalii ies la iveală! Imaginile surprinse cu Mbappe la Stockholm, unde a fost acuzat de viol. Ce au aflat suedezii

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Arma preferată a lui Trump, întoarsă împotriva sa de către echipa lui Harris. Campania din SUA, în faza ironii și meme-uri

Alegeri în SUA: Ce domenii cheie ale politicii americane ar urma să fie influențate dacă va câștiga Donald Trump (Axios)

Viktor Orban amenință că va bloca ajutorul financiar pentru Ucraina, cu scopul de a-i oferi lui Trump o oportunitate electorală

„O provocare nerezonabilă”. Taiwanul condamnă exercițiile militare ale Chinei care au loc în jurul insulei

Partenerii noștri