A fost elucidat misterul privind moartea polițistului Brian Sicknick a doua zi după atacul de la Capitoliu. Concluziile legiștilor
Medicii legiști au stabilit că decesul polițistului american, produs a doua zi după asaltul de la Capitoliu, a avut cauze naturale, respectiv două accidente vasculare cerebrale. Soarta lui Brian Sicknick i-a emoţionat pe mulţi americani, şocaţi de atacul împotriva sediului Congresului. Corpul său a fost expus la Capitoliu, o onoare excepţională, iar Joe Biden i-a adus un omagiu la faţa locului.
Moartea polițistului de 42 de ani a rămăsese un mister, la mai mult de trei luni de la incident, scrie AFP.
Raportul de autopsie publicat luni face lumină în acest caz care i-a impresionat pe americani.
Surse anonime, citate de New York Times, au afirmat mai întâi că polițistul a fost lovit cu un stingător, o versiune a faptelor respinsă ulterior.
În raportul său, medicul legist a retrasat orele dinainte de moartea lui și a conchis că Brian Sicknick a suferit două accidente vasculare cerebrale.
La 6 ianuarie, în jurul orelor 14.20, poliţistul a fost stropit cu o substanţă chimică "afară", în faţa Capitolului. Apoi, în jurul orelor 22.00, Brian Sicknick, 42 de ani, s-a prăbuşit în incinta Capitoliului înainte de a fi dus cu ambulanţa la un spital din Washington. El a murit a doua zi, 7 ianuarie, "în jurul orelor 21.30", la spital.
În 15 martie, autorităţile americane au inculpat doi bărbaţi, acuzaţi că l-au stropit cu un "spray anti-urs", un aerosol puternic folosit în zonele sălbatice din Statele Unite pentru a respinge aceste mamifere mari. Julian Khater, 32 de ani, şi George Tanios, 39 de ani, fac obiectul a nouă capete de acuzare, printre care "agresarea unui poliţist cu o armă periculoasă", dar nu sunt urmăriţi penal pentru omor.
Citește și: FBI anchetează 37 de persoane în cazul morţii unui poliţist care a fost atacat la Capitoliu
Alte patru persoane au murit în urma acestei lovituri în forţă: o manifestantă împuşcată de un poliţist, Ashli Babbitt, şi alte trei persoane din motive medicale separate.
La 14 aprilie, Departamentul american de Justiţie a anunţat că nu va demara o urmărire penală împotriva poliţistului care a împuşcat-o pe Ashli Babbitt, moartă la 35 de ani, considerând că nu există "suficiente dovezi pentru a justifica urmărirea penală".
Acuzat de "incitare la insurecţie" de Camera Reprezentanţilor, fostul preşedinte Donald Trump a fost achitat de Senat la finalul unui proces în februarie.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News