Live

10 foşti şefi ai Pentagonului avertizează împotriva atragerii armatei în disputa electorală din SUA: „Este un teritoriu periculos”

Data publicării:
Donald Trump nu-și recunoaște înfrângerea la algerile din SUA Foto: Profimedia

Zece foşti secretari americani ai Apărării au semnat împreună un articol în Washington Post, în care avertizeză împotriva oricăror potenţiale abuzuri ale armatei în privinţa rezultatelor alegerilor prezidenţiale din noiembrie. Implicarea forţelor armate ar aduce SUA pe un „teritoriu periculos, ilegal şi neconstituţional”, arată foștii șefi ai armatei, atât republicani, cât şi democraţi, transmite luni dpa, preluată de Agerpres.

Semnatarii scrisorii sunt Dick Cheney, James Mattis, Leon Panetta, Donald Rumsfeld, William Cohen, Chuck Hagel, Robert Gates, William Perry, Ashton Carter şi Mark Esper - ultimul a fost în funcţie în administraţia Trump și demis de actualul președinte.

Potrivit ziarului, aceştia sunt toţi cei zece foşti şefi ai Pentagonului în viaţă.

Preşedintele republican Donald Trump a pierdut în faţa democratului Joe Biden la alegerile din 3 noiembrie. Trump refuză să îşi recunoască înfrângerea şi a promovat afirmaţii nefondate, acuzând că alegerile au fost trucate, fără a furniza nicio dovadă care să determine instanţele să se pronunţe în favoarea sa.

El a provocat un adevărat scandal, după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care încearcă să convingă un oficial din statul Georgia să întoarcă rezultatele alegerilor. 

„Timpul pentru a pune la îndoială rezultatele a trecut”

Au existat momente în care criticii săi s-au temut că preşedintele Donald Trump ar putea instrumentaliza armata dacă va considera că este necesar pentru a rămâne la putere.

„Alegerile noastre au avut loc. Au avut loc renumărări şi audituri. Instanţele au soluţionat chestiunile problematice adecvate. Guvernatorii au certificat rezultatele”, au scris foştii miniştri americani ai apărării.

„Şi Colegiul Electoral a votat. Timpul pentru a pune la îndoială rezultatele a trecut; a sosit timpul pentru numărarea oficială a voturilor Colegiului Electoral, aşa cum este prevăzut în Constituţie şi în statut” susţin autorii articolului de opinie publicat de Washington Post.

Joe Biden urmează să fie învestit în funcţia de preşedinte al SUA pe 20 ianuarie.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Două noi numiri ale lui Donald Trump în diplomație: un miliardar pleacă în Italia și un producător „The Apprentice” în Regatul Unit

Donald Trump amenință că va cere restituirea Canalului Panama. „Această escrocherie se va opri imediat”

Ce șanse are Europa să prevină colapsul Ucrainei, dacă SUA se retrag din joc, odată cu revenirea lui Donald Trump

Administrația Biden pregătește ultimul pachet de ajutor militar dedicat Ucrainei. Ce include acesta

Partenerii noștri