Live

Video SUA nu vor ca România să doboare rachete pentru Ucraina: „Ne-ar implica în război”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Pentagonul nu vrea ca România sau Polonia să doboare rachete rusești deasupra Ucrainei, așa cum cere insistent Volodimir Zelenski, deoarece o astfel de intervenție ar putea fi considerată drept o implicare directă a NATO în războiul din Ucraina, a spus purtătorul de cuvânt al departamentului american al Apărării.

Sabrina Singh, purtătoare de cuvânt a Pentagonului, a fost întrebată de ziariști de cererile repetate ale președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, ca NATO să ajute la interceptarea rachetelor și dronelor iraniene care zboară deasupra Ucrainei, așa cum ajută și Israel. „Pot Statele Unite și aliații să ajute Ucraina? Dacă e posibil cu Israel, de ce nu se poate cu Ucraina?”, a întrebat un jurnalist.

„Vorbim de două situații și două câmpuri de luptă foarte diferite. Președintele a garantat că Statele Unite nu vor trimite soldați în Ucraina, dar susținem Ucraina în lupta pentru eliberarea teritoriului suveran”, a răspuns Sabrina Singh.

La insistența de a clarifica, venită din partea jurnaliștilor, dacă doborârea acelor ținte cu rachete lansate de pe teritoriul polonez sau român ar însemna trimiterea de soldați, purtătoarea de cuvânt a Pentagonului a continuat:

Ne-ar implica în război, dar într-un alt mod. În prezent, suntem de părere că Ucraina a reușit să se apere cu succes de atacurile rusești.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucraina ordonă întărirea apărării în estul țării, după pierderea orașului strategic Vuhledar

China este pregătită de război. De ce SUA nu mai pot ține pasul cu ritmul de expansiune al armatei chineze (Foreign Affairs)

Când va putea folosi Ucraina rachetele cu rază lungă pentru a lovi Rusia. Armand Goșu: Donald Trump și-ar da acordul

Criza imobiliară a sufocat clasa de mijloc în țările dezvoltate. De ce au explodat prețurile locuințelor în marile orașe din Europa

Partenerii noștri