Live

SUA își pierd răbdarea. Mesajul clar transmis lui Kim Jong-un

Data publicării:

Statele Unite „nu sunt dispuse să aştepte prea mult" pentru ca Phenianul să ia măsuri pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene, a declarat miercuri ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, relatează Agerpres, care citează Reuters.



La summitul din iunie din Singapore, liderul nord-coreean Kim Jong-un şi preşedintele american Donald Trump au ajuns la un acord care prevede renunţarea de către Phenian la programul său nuclear, însă cele două ţări încă nu au făcut paşi concreţi pentru a atinge acest obiectiv.

„Mingea este în terenul Coreei de Nord", le-a spus Haley jurnaliştilor în timpul unei vizite în Columbia, unde a participat la ceremonia de învestire a noului preşedinte columbian Ivan Duque şi unde s-a întâlnit cu migranţi care au fugit din Venezuela.

„Trebuie să înţeleagă că membrii comunităţii internaţionale încă aşteaptă ca ei (nord-coreenii) să renunţe la programul nuclear şi suntem dispuşi să aşteptăm dacă ei vor să aşteptăm, însă nu suntem dispuşi să aşteptăm prea mult", a spus Haley.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, a declarat marţi că secretarul de stat american Mike Pompeo este pregătit să se întoarcă în Coreea de Nord pentru o altă întrevedere cu Kim Jong-un.

Nikki Haley a afirmat că Pompeo a transmis Phenianului solicitări „ferme" din partea SUA şi că Washingtonul nu va slăbi sancţiunile asupra Coreei de Nord. Rusia şi China au sugerat ca membrii Consiliului de Securitate al ONU să discute o relaxare a sancţiunilor împotriva Phenianului după întâlnirea din Singapore din 12 iunie între Trump şi Kim.

„Va fi un proces lung, am ştiut că asta nu se va întâmpla peste noapte", a spus Haley. „Trebuie să vedem denuclearizarea şi nu ne vom opri până nu vom ajunge acolo", a mai spus oficialul american.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Atac cibernetic în SUA. „Cea mai gravă piraterie din telecomunicaţii din istoria ţării noastre''. Cine stă în spatele atacului

Kim Jong Un acuză SUA că răscoleşte tensiunile. „Ar putea escalada în cel mai distructiv război termo-nuclear”

Rusia afirmă că a avertizat SUA cu 30 de minute înainte de lansarea rachetei balistice

Gen. Ben Hodges: „Rusia nu poate învinge Ucraina decât dacă noi, cei din Occident, renunțăm”

Partenerii noștri