Live

SUA au distrus o rachetă anti-navă a rebelilor houthi: „Era o amenințare”

Data actualizării: Data publicării:
Loviturile au fost efectuate ca parte a eforturilor de a „proteja libertatea de navigaţie şi de a preveni atacurile asupra navelor pe mare, spun SUA. FOTO: Profimedia Images

Pentagonul a anunţat sâmbătă că a „distrus” o rachetă anti-navă a houthi, în noi lovituri descrise drept de „autoapărare” împotriva rebelilor yemeniţi care au efectuat atacuri repetate asupra navelor comerciale în Marea Roşie şi Golful Aden, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Statele Unite au efectuat loviturile sâmbătă, în jurul orei locale 04:00, împotriva „unei rachete anti-navă a houthi care viza Golful Aden şi era pregătită să fie lansată”, a transmis Comandamentul militar american din Orientul Mijlociu (CENTCOM) într-un comunicat.

„Forţele americane au stabilit că racheta reprezenta o ameninţare pentru navele comerciale şi ale Marinei SUA din regiune şi apoi au distrus-o”, a adăugat CENTCOM, spunând că operaţiunea a fost de „autoapărare”.

Loviturile au fost efectuate ca parte a eforturilor de a „proteja libertatea de navigaţie şi de a preveni atacurile asupra navelor pe mare”, conform aceluiaşi comunicat.

Rebelii yemeniţi spun că vizează navele comerciale „legate de Israel” din Marea Roşie şi Golful Aden în semn de solidaritate cu palestinienii din Gaza.

Forţele americane şi britanice i-au lovit pentru prima dată pe rebelii houthi în Yemen pe 12 ianuarie.

Mai multe alte lovituri au urmat de atunci, unele inclusiv vineri, efectuate de armata americană împotriva unor lansatoare de rachete.

Atacurile repetate ale houthi au forţat mulţi armatori să evite acest pasaj-cheie pentru comerţul internaţional.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un senator republican oferă o alternativă la aderarea Ucrainei la Alianță. „Lasă-l pe Putin s-o bage în NATO, dacă vrea”

De ce curtează Trump extrema dreaptă europeană

România: De la Sighet la Silicon Valley – 35 de ani de progres alături de SUA și UE

De ce Trump a vorbit de două ori mai mult la telefon cu Putin decât cu Zelenski. Explicația secretarului de stat american

Partenerii noștri