Live

SUA au aprobat vânzarea de arme către Israel în valoare de peste 20 de miliarde de dolari

Data publicării:
Avion de vânătoare F-15. Foto: Profimedia

Statele Unite au aprobat, marţi, vânzarea de armament în valoare de peste 20 de miliarde de dolari către Israel, în pofida presiunile făcute de organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului ca aceste livrări să înceteze, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

Anunţul survine în momentul în care războiul din Gaza dintre Israel şi Hamas intră în cea de-a 11-a lună şi preşedintele american Joe Biden insistă pentru o încetare a focului.

Departamentul de Stat a indicat într-o notificare către Congresul SUA că această vânzare va „îmbunătăţi capacitatea Israelului de a face faţă ameninţărilor inamice actuale şi viitoare”.

Vânzarea include 50 de avioane de vânătoare F-15 în valoare de 18,82 miliarde de dolari, aproape 33.000 de muniţii pentru tancuri şi 50.000 de obuze de mortier.

Aceste livrări se vor efectua în ani de zile: avioanele F-15 echipate cu radare şi echipamente de comunicaţii securizate vor fi livrate din 2029.

„Statele Unite sunt angajate pentru securitatea Israelului şi este vital pentru interesele naţionale ale SUA să ajute Israelul să dezvolte şi să menţină o importantă capacitate de autoapărare”, a declarat Departamentul de Stat în nota sa privind vânzarea de avioane F-15, construite de Boeing.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bulgaria investighează o companie care ar avea legături cu vânzarea de pagere către Hezbollah

Un israelian racolat de Iran a fost arestat sub acuzația de complot pentru asasinarea lui Netanyahu și a altor oficiali din Israel

Statele Unite riscă să intre în „shutdown”, după ce Congresul a respins prelungirea bugetului federal

Israelul a intrat într-o ”nouă fază a războiului”. Ce este diferit acum față de confruntarea cu Hamas din Gaza

Partenerii noștri