Live

Studiu francez: simţul mirosului după COVID-19 revine în general după opt luni

Data publicării:
Mirosul a revenit pe deplin la aproximativ 84% dintre participanţii la studiu după doar patru luni. Sursă foto: Profimedia Images

Persoanele care şi-au pierdut temporar mirosul din cauza infectării cu SARS-CoV-2 se pot aştepta să şi-l recapete în câteva luni, susţine un nou studiu francez care cercetează efectele generate de COVID-19, potrivit DPA.

La 49 dintre cei 51 de subiecţi testaţi, simţul mirosului a revenit în termen de opt luni, însă la două persoane acesta era încă afectat după un an, transmite Agerpres. 

Citește și: Varianta Delta se răspândește rapid și va reprezenta 90% din cazurile din UE până la sfârșitul lui august, avertizează ECDC

Echipa de cercetare a constatat că mirosul a revenit pe deplin la aproximativ 84% dintre participanţii la studiu după doar patru luni şi la 96% după 12 luni.

Cercetătorii au descris acest prognostic drept unul excelent. Toţi participanţii au avut o pierdere iniţială a mirosului de peste şapte zile.

Studiul a fost condus de cercetătoarea Marion Renaud de la Hopitaux Universitaires Strasbourg şi a apărut joi de Jama Open Network, un jurnal medical lunar publicat de Asociația Medicală Americană.

Editor : Marco Badea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kremlinul confirmă ceea ce Trump a negat: a primit teste COVID de la fostul președinte în pandemie

Al Pacino a dezvăluit că era să moară de COVID. „Mi-au spus că nu mai aveam puls. După cum spune Hamlet: A fi sau a nu fi”

De la Moartea Neagră la Covid-19: explicațiile oamenilor de știință pentru apariția pandemiilor. Când ar putea avea loc viitoarea criză

Unul din trei copii suferă de miopie. Un studiu global arată de ce se înrăutățește constant vederea copiilor

Partenerii noștri