Stephen King, păcălit de ruşi că vorbește cu Zelenski: „Mi-e jenă”
Celebrul autor american de romane horror Stephen King a căzut în plasa a doi comendianți ruși care l-au făcut să creadă că poartă o discuție cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.
King se alătură unui grup de celebrităţi care au căzut victime unui apel video fals cu oficiali din Ucraina, parte dintr-o serie de farse puse la cale de duoul de comedie rus Vovan şi Lexus, informează DPA vineri, potrivit Agerpres.
„Mi-e jenă. Dar se pare că nu am fost singurul”, a scris King pe Twitter joi seară, după o pretinsă convorbire video cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit ziarului Portland Press Herald, care menţionează un email primit de la scriitor.
Actually, turned out I WAS pranked. Had no idea who this guy Bandera was. So...I'm embarrassed. But it turns out I wasn't alone. Other victims who fell for these guys include J.K. Rowling, Prince Harry, and Justin Trudeau.
— Stephen King (@StephenKing) July 21, 2022
Printre victimele farsei s-au mai numărat creatoarea seriei „Harry Potter”, J.K. Rowling, prinţul Harry al Marii Britanii şi prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau.
În timpul conversaţiei, King a fost întrebat, printre altele, despre liderul mişcării naţionaliste ucrainene Stepan Bandera, care a condus un grup responsabil de epurări etnice şi de masacrarea a zeci de mii de polonezi şi evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
King a spus că, în opinia sa, Bandera este un „bărbat deosebit”, crezând că Bandera era unul dintre generalii sau consilierii lui Zelenski, a mai precizat scriitorul.
„În realitate, se pare că AM FOST victima unei farse. Nu aveam nici cea mai vagă idee cine era tipul ăsta, Bandera”, a scris el pe Twitter.
As the Buddha once said: "Shit happens."
— Stephen King (@StephenKing) July 21, 2022
Duoul comic rus este cunoscut pentru farsele cu apeluri telefonice false cărora le cad victime politicieni de rang înalt şi alte celebrităţi internaţionale.
În ultimele săptămâni, cei doi comedianţi, care se bucură de aprecierea liderilor ruşi, au păcălit mai mulţi politicieni europeni, printre care primarii din Berlin, Viena şi Madrid, precum şi alte celebrităţi.
Aceştia utilizează de obicei ''deep fakes'', înregistrări video complexe din punct de vedere tehnic care par să înfăţişeze în mod veridic vorbirea şi acţiunile unei persoane reale.
Editor : I.C
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News