Live

Starea de urgență din regiunea rusă Belgorod a fost crescută la „nivel federal”. Victimele pot primi câte 150 de euro

Data publicării:
Se duc lupte pe teritoriul Rusiei, în regiunea Belgorod. Foto: Profimedia Images

Ministrul pentru situații de urgență din Rusia a decis ca starea de urgență instituită miercuri în regiunea Belgorod să fie crescută de la nivel „regional” la nivel „federal”. Anterior, guvernatorul declara că situația este „extrem de dificilă”, transmite agenția rusă interfax.

„În urma atacurilor „teroriste” ale forțelor armate ucrainene, în regiunea Belgorod au fost avariate clădiri rezidențiale și obiective de infrastructură, există răniți și morți. Propun ca situația de urgență apărută în regiune să fie clasificată drept „o urgență federală”, pentru a putea reacționa la nivel federal”, a declarat ministrul pentru situații de urgență din Rusia.

Miercuri, guvernatorul regiunii declara: „Situaţia în regiunea noastră rămâne extrem de dificilă şi tensionată, din cauza bombardamentelor forţelor armate ucrainene”

Diferența dintre starea de urgență la nivel regional și cea de la nivel federal este dată de sursa fondurilor alocate. În cazul celei din urmă, fondurile sunt alocate direct de către Moscova.

Conform datelor publicate de către oficialii ruși, victimele pot primi un ajutor de 15.000 de ruble, adică circa 150 de euro. În cazul celor care au rămas fără casă, suma se ridică la 150.000 de ruble, adică circa 1500 de euro.

Anterior, guvernatorul regiunii Belgorod anunța că au început evacuările civililor, din cauza „siuației operaționale”: Locuitorii zonei Krasnoiarujks și-au părăsit casele. Peste 11 mii de oameni au plecat.

Regiunea Belgorod, vecină cu regiunea Kursk, este cu regularitate ţinta unor lovituri şi atacuri cu drone, efectuate, potrivit Kievului, drept represalii pentru invazia rusă.

 

 

Editor : Alexandru Rotaru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia este pregătită să reia testele nucleare. Ar fi primul ordin de acest gen după o pauză de 34 de ani

„Înaltă trădare”: 15 ani de închisoare pentru un angajat ucrainean din sectorul apărării, acuzat că oferea Rusiei informații secrete

De ce refuză Germania să trimită rachete Taurus în Ucraina. ”Este ceea ce s-ar putea numi o problemă personală”

Parlamentul georgian adoptă o lege controversată inspirată de Rusia care interzice „propaganda relaţiilor homosexuale şi incestului”

Partenerii noștri