Live

Foto Soțul celei mai bogate femei din Rusia este acuzat de omor, după un atac armat la „Amazonul rusesc”, lângă Kremlin

Data actualizării: Data publicării:
Soții Bakalciuk. Foto: Profimedia Images

Vladislav Bakalciuk, soțul aflat în plin proces de divorț cu cea mai bogată femeie din Rusia, a fost arestat și acuzat joi de crimă, au declarat avocații săi, după un schimb de focuri mortal la biroul din Moscova al celui mai mare retailer online din Rusia. Două persoane au fost ucise într-un schimb de focuri miercuri, la câteva străzi distanță de Kremlin, la biroul Wildberries, în timp ce o dispută privind viitorul companiei a luat o turnură violentă. Alte șapte persoane au fost rănite, inclusiv ofițeri de poliție.

Vladislav și soția sa, Tatiana Bakalciuk, care a intentat divorț în luna iulie, au fost implicați într-o dispută publică acerbă de când Wildberries a anunțat, în iunie, că intenționează să fuzioneze cu firma de publicitate exterioară Russ Group.

Tatiana a fondat Wildberries, răspunsul Rusiei la Amazon, în 2004, transformând-o dintr-un revânzător online de haine într-o piață importantă pentru toate tipurile de bunuri.

Ambele părți s-au învinovățit reciproc pentru împușcăturile de miercuri.

Vladislav a declarat că sosise la o întâlnire prestabilită și că angajații de la birou au fost cei care au tras primele focuri de armă. Tatiana a declarat că Vladislav și colegii săi au încercat să ocupe biroul și că nu era programată nicio întâlnire.

Potrivit versiunii apărătorilor, omul de afaceri, care avea dreptul să intre în sediul fiindcă este acționar minoritar, „a fost cel atacat”. 

Avocații lui Vladislav au declarat că acesta a fost arestat și acuzat de crimă și tentativă de omor asupra unui ofițer de poliție, ceea ce, în opinia lor, reprezintă o „încălcare flagrantă și fără precedent” a drepturilor clientului lor.

Împușcături la sediul ”Amazonului rusesc”. Foto: Profimedia Images

Disputa de afaceri este centrată pe fuziunea care a format RVB, o nouă companie cu Robert Mirzoian în calitate de CEO, care a redus participația totală a Tatianei la aproximativ 65% în RVB de la 99% în Wildberries.

Vladislav a declarat atunci că soția sa a fost „manipulată”.

Vladislav Bakalciuk, care deține 1% din Wildberries LLC, s-a opus fuziunii dorite de oligarhul Suleiman Kerimov și supravegheate de președintele rus Vladimir Putin prin intermediul lui Maksim Oreșkin, adjunctul administrației prezidențiale.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, care a intervenit pentru a-l sprijini pe Vladislav, a numit fuziunea o „acaparare de active”.

Tatiana a respins ambele acuzații.

Kremlinul a declarat că fuziunea a primit sprijinul președintelui Vladimir Putin, dar că acesta nu va interveni în evoluția acesteia.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Consiliul Europei, îngrijorat de un amestec al Rusiei în viitoarele alegeri din Republica Moldova

Letonia limitează folosirea limbii ruse pe piaţa muncii şi o interzice pe ecranele ATM-urilor bancare

Fostul șef al armatei Republicii Moldova a fost pus sub învinuire pentru spionaj în favoarea Rusiei

Incendiul de la uriașul depozit de muniții din Rusia, vizibil din satelit. Rușii: „Situația e sub control, focul provine de la o dronă”

Partenerii noștri