Live

Șoigu anunță reformarea armatei ruse, după umilințele suferite în Ucraina: „Vom face modificări majore”

Data publicării:
Vladimir Putin şi şeful armatei ruse, Serghei Şoigu, în timpul unor manevre militare. Foto: Profimedia Images

Ministrul apărării din Federația Rusă a anunțat marți începerea amplului program de reforme cerute de Putin. Printre principalele modificări planificate pentru următorii trei ani se numără mărirea efectivelor armatei regulate la peste 1,5 milioane de soldați. 

Ministerul condus de Serghei Șoigu a postat pe canalul său de Telegram și motivele pentru care e nevoie de reforma cerută de Putin prin care numărul soldaților activi l-ar depăși pe cel al SUA: „ Trebuie să garantăm securitatea militară a statului, să apărăm noile subiecte (n.red: teritoriile anexate de la Ucraina) dar și infrastructura critică a Federației Ruse. Asta se poate face doar prin întărirea structurilor cheie din cadrul forțelor militare”. 

În comunicatul ministerului se vorbește și despre importanța creșterii numărului militarilor angajați pe bază de contract. Pentru îndeplinirea sarcinilor trasate de liderul de la Kremlin, armata rusă va crește numărul poligoanelor amenajate inclusiv în teritoriile recenta anexate de Rusia, dar și restructurarea programei de pregătire a militarilor încorporați. 

De altfel, la începutul lunii august Putin a ordonat deja creșterea numărului de soldați la 1,15 milioane.  Serghei Şoigu a afirmat atunci că va fi mărită vârsta de recrutare pentru a include cetăţenii ruşi de 21-30 de ani. În baza actualei legi pot fi convocaţi pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu ruşii cu vârsta între 18 şi 27 de ani. Deşi atât Şoigu, cât şi Putin au declarat în mai multe rânduri că astfel de recruţi nu sunt trimişi să lupte în Ucraina, aceștia au fost văzuți în zona acțiunilor militare.  Tot atunci, Şoigu a spus că Rusia va accelera desfăşurarea de arme moderne pentru dotarea armatei. Armata rusă va instala baze navale de susţinere pentru flota sa la Marioupol şi Berdiansk, două oraşe pe care le controlează în sudul Ucrainei, a mai spus el.

Editor : Alexandru Rotaru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Consiliul Europei, îngrijorat de un amestec al Rusiei în viitoarele alegeri din Republica Moldova

Letonia limitează folosirea limbii ruse pe piaţa muncii şi o interzice pe ecranele ATM-urilor bancare

Cum a ajuns Ucraina să-și repare infrastructura energetică distrusă de ruși cu bani proveniți din rezerva valutară a Rusiei lui Putin

Fostul șef al armatei Republicii Moldova a fost pus sub învinuire pentru spionaj în favoarea Rusiei

Partenerii noștri