Live

Serviciul rus de Informații Externe încearcă o destabilizare în Ucraina: susține că știe pe cine vor americanii în locul lui Zelenski

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. FOTO: Profimedia Images

Spionajul rusesc își imaginează ce vor americanii. ”Casa Albă îl consideră pe fostul ministru ucrainean de Interne Arsen Avakov drept un înlocuitor potrivit pentru președintele Volodimir Zelenski”, a declarat Serviciul rus de Informații Externe (SVR) într-un comunicat citat de agenția TASS.

"Fostul ministru ucrainean de Interne Arsen Avakov este considerat în prezent un candidat adecvat. Americanii consideră relațiile strânse ale lui Avakov cu formațiunile naționaliste ucrainene și legăturile sale cu liderii țărilor europene drept punctele sale forte", se arată în declarație.

Potrivit SVR, oficialii de la Casa Albă consideră că această mișcare "va permite Occidentului să se pregătească mai bine pentru eventuale discuții cu Rusia privind soluționarea conflictului din Ucraina".

Nemulțumire crescândă

Potrivit datelor Serviciului rus de Informații Externe, elita americană este din ce în ce mai nemulțumită de Zelenski, iar "vocile celor care pun la îndoială înțelepciunea de a trimite Kievului ajutoare militare în valoare de miliarde de dolari sunt din ce în ce mai puternice" atât în Partidul Democrat, cât și în Partidul Republican.

"Zelenski ia măsuri nechibzuite care amenință să escaladeze tensiunile mult dincolo de Ucraina. Capul regimului de la Kiev a trecut la acțiuni frenetice, acesta fiind preocupat mai ales de păstrarea puterii în condițiile în care mandatul său prezidențial a expirat pe 20 mai. Acestea fiind spuse, Washingtonul analizează opțiunile de înlocuire a liderului ucrainean cu cineva care este mai ușor de gestionat și mai puțin corupt și care ar conveni tuturor aliaților occidentali ai Ucrainei", a subliniat SVR.

Pregătiri pentru o campanie de denigrare

Agenția de informații a notat că "administrația americană a instruit deja ONG-urile afiliate acesteia să creeze un scenariu al venirii lui Avakov la putere în Ucraina".

"Problema este în discuție cu liderii principalelor partide de opoziție din Ucraina, Iulia Timoșenko, de la Batkivșcina și Petro Poroșenko, de la Solidaritatea Europeană, precum și cu o serie de membri influenți ai Verkhovna Rada (Parlamentul) care reprezintă partidul de guvernământ Slujitorul Poporului. Există planuri de a lansa o campanie majoră de informare pentru a-l discredita pe Zelenski, în scopul de a-l determina să demisioneze", se arată în declarație.

"Se pare că, în timp ce americanii caută o pisică neagră într-o cameră întunecată, adică un politician sănătos la cap în conducerea ucraineană post-Maidan, Ucraina se transformă încet dar sigur în gaura neagră a Europei. Singura bază reală pentru discuții rămâne neschimbată, așa cum a fost clarificată în mod repetat de președintele rus Vladimir Putin. Singura întrebare este dacă va exista vreun subiect pentru discuții", a concluzionat SVR.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Americanii confiscă domenii web folosite de hackerii FSB

O ucraineancă a făcut 5 milioane de euro cu acte de invaliditate pentru cei care fugeau de mobilizare. De teamă, a aruncat bani pe geam

Zelenski a vizitat soldaţi care luptă în regiunea Kursk: „Trebuie să convingem întreaga lume că putem fi mai puternici decât inamicul”

Șeful securității de la centrala nucleară Zaporojie a fost ucis într-un atentat cu mașină-capcană. Momentul, surprins de camere

Partenerii noștri