Live

Serviciile secrete britanice: loviturile ucrainene asupra Tihorețk și Toropeț vor cauza probleme de aprovizionare pentru forțele ruse

Data publicării:
Loviturile de săptămâna trecută și-au atins ținta. Foto: Profimedia

Recentele lovituri ucrainene asupra instalațiilor din orașele rusești Tihorețk și Toropeț vor duce, aproape sigur, cel puțin pe termen scurt, la perturbări în aprovizionarea forțelor armate ruse, scrie Ukrainska Pravda.

Serviciile britanice de informații au constatat că forțele ucrainene au lovit depozitele ruse de muniții din Tihorețk și o altă instalație din Toropeț, regiunea Tver, în noaptea de 20-21 septembrie 2024, folosind drone. Această lovitură urmează unui atac reușit asupra unui depozit din Toropeț la 18 septembrie, despre care se crede că a distrus cel puțin 30.000 de tone de muniție stocate atât în spații deschise, cât și în buncăre.

„Loviturile vor provoca, aproape cu siguranță, cel puțin o perturbare pe termen scurt a aprovizionării Rusiei cu artilerie și muniție de calibru mic, resurse critice într-un război de uzură dominat de incendii în masă”, a subliniat Serviciul britanic de informații pentru apărare, menționând că tonajul total de muniție distrus la cele trei locații marchează cea mai mare pierdere de muniție furnizată de Rusia și Coreea de Nord de la începutul războiului.

Serviciile britanice de informații consideră că aceste lovituri la scară largă, desfășurate într-o succesiune rapidă, evidențiază faptul că, în ciuda sistemului extins de apărare aeriană multistratificat al Rusiei (inclusiv avioane de luptă) desfășurat în jurul Ucrainei, aceasta încă se luptă să contracareze UAV-urile ucrainene utilizate în operațiuni de atac în adâncime pe teritoriul rus.

„Este foarte probabil ca acest lucru să forțeze noi dispersări în lanțul logistic rusesc de teama unor lovituri suplimentare, sporind povara asupra unui sistem deja solicitat”, se arată în actualizare.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Bijuteria” de 500.000.000 $, devastată de inundații! Cel puțin 8 oameni au murit. FOTO Imaginile dezastrului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rușii pretind că au inventat drona perfectă, mai rămâne să o poată fabrica. Berdiș poate funcționa chiar ca aruncător de flăcări

Polonia și statele baltice solicită finanțare UE pentru fortificarea frontierelor cu Rusia și Belarus

Lavrov amenință Occidentul: E periculos „să lupţi până la victorie cu o putere nucleară, cum este Rusia”

Explozii și incendii în mai multe regiuni din Rusia, după un atac ucrainean cu peste o sută de drone

Partenerii noștri