Live

Școlile de medicină din Europa vor oferi mai multă pregătire pentru tratarea bolilor legate de criza climatică

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

Bolile transmise de țânțari, cum ar fi dengue și malaria, vor deveni o parte importantă a curriculum-ului din școlile de medicină din Europa, pentru a lupta împotriva schimbărilor aduse de criza climatică, informează The Guardian.

De asemenea, viitorii medici vor avea mai multă pregătire în a recunoaște și a trata insolația și vor studia impactul climei asupra tratamentelor, precum inhalatoarele pentru astm bronșic, au anunțat reprezentanții școlilor de medicină, care au format Rețeaua europeană de educație pentru climă și sănătate. (Enche).

Conduse de Universitatea din Glasgow, 25 de școli de medicină din țări precum Marea Britanie, Belgia și Franța vor oferi lecții despre climă în educația a peste 10.000 de studenți.

Dr. Camille Huser de la Universitatea din Glasgow, co-președinte al rețelei, a declarat: „Medicii viitorului vor avea acces la o gamă diferită de prezentări și vor învăța despre boli despre care nu știu multe acum. Ei trebuie să fie conștienți de asta pentru a le putea recunoaște.”

Anul acesta a fost cea mai fierbinte vară înregistrată în Europa, iar schimbările climatice cresc presiunile asupra serviciilor de sănătate.

Insectele care răspândesc boli, cum ar fi țânțarii, își extind raza de acțiune și sunt găsite în zone noi, ajutate de schimbările de temperatură și de precipitații. Bolile cronice precum cancerul, afecțiunile cardiace și pulmonare, diabetul și bolile mintale pot fi toate afectate de factori precum vremea extremă sau poluarea aerului.

„Schimbările climatice... nu creează neapărat o gamă complet nouă de boli pe care nu le-am văzut până acum, dar le intensifică pe cele care există”, a spus Huser.

„Diabetul, de exemplu, nu este ceva ce oamenii leagă de schimbările climatice, însă simptomele și complicațiile devin mai frecvente și mai grave pentru oamenii care trăiesc într-o lume în care clima s-a schimbat.”

Rezistența la antimicrobiene, în care agenții patogeni evoluează, astfel încât medicamentele existente nu le mai tratează eficient, este, de asemenea, exacerbată de schimbările climatice și Huser a spus că acest lucru ar trebui să se reflecte în predare.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Lovitură de teatru, după ce i-a cerut divorțul și jumătate din avere pentru că a făcut doi copii cu amanta! ”A rămas mască”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Criza superbacteriilor s-ar putea agrava, ucigând aproape 40 de milioane de oameni până în 2050, estimează un studiu

„Nu merită, sincer. De asta mergem în alte țări”. De ce sunt nevoiți absolvenții străini de medicină să plece din România

„Ucigașul invizibil” care ne împinge până la limita supraviețuirii. Căldura extremă va face o parte din planeta noastră nelocuibilă

Examen de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti azi. Câți candidați concurează pe un loc

Partenerii noștri