Live

Șase luni de când OMS a declarat pandemia de coronavirus: 27 de milioane de cazuri confirmate și aproape un milion de morți

Data publicării:
Foto: Guliver/GettyImages

Astăzi se împlinesc șase luni de când Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemia de coronavirus.

La 11 martie, șeful OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că este „profund îngrijorat” de „nivelurile alarmante de inacțiune”. El a cerut guvernelor să schimbe cursul focarului luând „măsuri urgente și agresive”, potrivit BBC NEWS.

„Mai multe țări au demonstrat că acest virus poate fi suprimat și controlat”, a spus el.

Câteva ore mai târziu, Italia a anunțat cea mai dură carantină din Europa de la acea vreme. Italia și Iranul erau atunci cele mai afectate țări, în timp ce China și Coreea de Sud depășeau deja cea mai dificilă perioadă

Exact șase luni mai târziu, cazurile de Covid continuă să crească în multe țări. Unele națiuni care au avut un succes aparent în suprimarea focarelor inițiale s-au confruntat din nou cu o explozie a cazurilor.

Peste 27 de milioane de cazuri au fost confirmate la nivel mondial, iar numărul morților se apropie de un milion. SUA are de departe cel mai mare număr de decese, peste 191.000, urmate de Brazilia, India și Mexic.

Cu toate acestea, numărul cazurilor confirmate în timpul vârfului din primăvară este, probabil, mult mai mic decât cel real, deoarece la acel moment nu se făceau testări la scară largă, așa cum se întâmplă acum.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Sârbii l-au descoperit pe românul care a câștigat milioane, dar a pierdut totul: ”A rămas fără bani, dinți, soție și copil”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția Chinei la solicitările OMS pentru acces la mai multe informaţii cu privire la COVID-19

Echipa lui Trump vrea să retragă SUA din Organizația Mondială a Sănătății. Ce impact ar putea avea decizia asupra sănătății globale

OMS avertizează că schimbările climatice reprezintă „o criză sanitară”. Malaria şi holera se vor răspândi mai repede

Adolescenții români, cei mai afectați de rețelele sociale. Cum luptă școala și părinții cu fenomenul. „Cum să dai vina pe copii?!”

Partenerii noștri