Live

Rușii susțin că au distrus trei sisteme HIMARS ale ucrainenilor. În ce regiune a avut loc atacul

Data publicării:
Momentul distrugerii unui sistem HIMARS. Sursa. Ministerul rus al Apărării.

Ministerul rus al Apărării a anunțat luni ar fi reușit să distrugă trei lansatoare multiple de rachete în regiunea Sumî, din Ucraina, transmite oficiosul Kremlinului. În luna august, rușii ar mai fi distrus în sistem în aceeași regiune. 

„După confirmarea caracteristicilor țintelor, comandamentul a decis să lanseze atacuri cu rachete de înaltă precizie asupra pozițiilor sistemelor de lansare multiplă de rachete”, au transmis rușii în comunicat.

Armata lui Putin a mai transmis că pozițiile sistemelor au fost identificate la 20 de km de sud-estul orașului Sumî, în zona localităților Osoevka și Glîbnoe.

În imaginile publicate de către Ministerul rus al Apărării se poate vedea cum rușii bombardează cu rachete mai multe poziții ucrainene care s-ar fi aflat în regiunea Sumî. De asemenea, rușii susțin că ar fi eliminat și 30 de soldați ai Kievului, în aceeași regiune. Informații publicate de către oficialii ruși nu au putut fi verificate din surse independete, până la publicarea articolului.

În luna august, rușii ar fi reușit să distrugă un alt sistem HIMARS, tot în regiunea Sumî. Atunci imaginile au fost prezentate de agențiile ruse TASS și RIA Novosti, iar ulterior preluate inclusiv de canale ucrainene și jurnaliști specializați în războiul din Ucraina. 

De altfel, în cadrul atacului rușilor de duminică seara, întreaga regiune Sumî a fost ținta rachetelor Moscovei. Mai multe clădiri au fost distruse, printre care și o școală, un bloc de locuințe, un centru de reabilitare socio-psihologică a copiilor și un orefelinat. În urma atacului, 18 persoane au fost rănite.

 

Editor : Alexandru Rotaru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Răsturnare de situație! Decizia luată în procesul Gabriela Szabo - Nicușor Dan: "Justiția mi-a dat dreptate. A mințit!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Italia anunță că va găzdui o conferință privind reconstrucția Ucrainei

Companii germane au alimentat mașina de război rusească până la sfârșitul anului trecut, în ciuda sancțiunilor UE

Marea Britanie ia în considerare trimiterea de trupe în vestul Ucrainei. „Ar fi un factor puternic de descurajare”

Rușii au distrus un sistem Patriot, iar Kievul a confirmat evenimentul: „O lovitură dureroasă”

Partenerii noștri