Live

Rușii susțin că au distrus două lansatoare pentru sistemele de rachete Patriot în Odesa

Data publicării:
Sisteme de apărare antiaeriană Patriot. Foto: Shutterstock

Rachetele balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru sistemele de rachete sol-aer Patriot în regiunea Odesa din Ucraina, au anunţat duminică agenţiile de presă de stat din Rusia, citând Ministerul rus al Apărării, scrie Reuters.

Atacul a avut loc în zona portului Iujne, a transmis agenţia de ştiri de stat TASS, citând un comunicat al ministerului.

Potrivit sursei, a fost distrusă şi o staţie radar de tip Giraffe în regiunea Odesa.

Ministerul rus al Apărării nu precizează când a avut loc atacul, dar a publicat pe Telegram imagini din timpul monitorizării distrugerii poziţiilor Patriot din regiunea Odesa, potrivit TASS.

Reuters nu a putut verifica independent informațiile venite dinspre sursele ruse, iar Ucraina nu a comentat. Duminică dimineață, forțele aeriene ucrainene au declarat că Rusia a atacat Ucraina cu două rachete balistice Iskander, dar nu a dat mai multe detalii.

Luna trecută, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis donarea către Ucraina a unui sistem Patriot, având în vedere deteriorarea semnificativă a situaţiei de securitate din ţara vecină aflată de 28 de luni sub asaltul Rusiei.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski îşi va prezenta „Planul Victoriei” la reuniunea de la Ramstein. Cum au catalogat SUA propunerile Ucrainei

Acțiune comando în Marea Neagră. Ucrainenii au capturat „cu eforturi titanice” mai multe platforme de gaz lângă Insula Șerpilor

O jurnalistă a întrebat-o pe amanta lui Putin de ce nu are copii. Imediat au apărut polițiștii care au verificat-o și interogat-o

Americanii confiscă domenii web folosite de hackerii FSB

Partenerii noștri