Live

Rușii susțin că ar mai fi „eliberat” două localități în Donbas

Data publicării:
Militari ruși în Ucraina. Foto: Profimedia

Armata lui Putin a anunțat, joi, că ar mai fi cucerit două localități din Donețk, respectiv Lugansk. La începutul săptămânii rușii ar fi cucerit o altă localitate în estul Ucrainei, transmite oficiosul Kremlinului.

Soldații ruși ar fi reușit să cucerească localitățile Stelmahovka și Nikolaevka din zona Donbas, a transmis Ministerul rus al Apărării.

„Unitățile grupului de forțe „Vest” au reușit „eliberarea” localității Stelmahovka, iar unitățile grupului „Centru” au reușit să „elibereze” localitatea Nikolaevka”, anunță oficialii de la Moscova.

Armata ucraineană este în dificultate în est, epicentrul luptelor unde trupele ruse avansează gradual de mai multe luni. Moscova revendică ocuparea unor sate mici, însă fără a reuşi deocamdată o străpungere însemnată.

De altfel, comandantul armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, a declarat că forţele Kievului încă avansează în regiunea rusă Kursk, dar a recunoscut că situaţia este dificilă pe frontul de la Pokrovsk, unde trupele ruse avansează.

Generalul Sîrski a spus într-o declaraţie prin legătură video difuzată la televiziunea ucraineană că Rusia încearcă să întrerupă liniile de aprovizionare ale armatei ucrainene pe frontul Pokrovsk.

Miercuri, Ministerul rus al Apărării a anunțat că a ocupat mica localitate Komîşivka, la circa 20 de kilometri sud-est de Pokrovsk, oraş care constituie un important centru logistic.

Editor : Alexandru Rotaru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucraina roagă România să doboare dronele rusești care zboară în apropierea spațiului românesc

O jurnalistă încarcerată în Rusia pentru declarații împotriva războiului a intrat în greva foamei

Microsoft spune că Rusia difuzează videoclipuri false cu Kamala Harris

China și Rusia intensifică exercițiile militare comune. Care este obiectivul lor final (Analiză CNN)

Partenerii noștri