Live

Rușii, acuzați că au executat 16 prizonieri ucraineni lângă Pokrovsk. „E cel mai grav caz de execuție în masă de prizonieri de război”

Data publicării:
Imagine difuzată pe rețele sociale cu ceea ce pare a fi execuția unor prizonieri de război ucraineni de militari ruși. Imagine de arhivă, iulie 2024. Foto: Profimedia Images

Militarii ruși sunt acuzați că au executat 16 prizonieri de război ucraineni în apropiere de Pokrovsk, localitate strategică din zona Donețk pe care forțele ruse încearcă să o cucerească. Pe rețelele sociale au apărut imagini legate de această presupusă execuție care, dacă se confirmă, ar reprezenta cel mai grav caz de execuție în masă de prizonieri pe frontul ucrainean, conform procurorului general al Ucrainei, citat de Kyiv Independent.

„Execuția prizonierilor de război este o încălcare cinică și flagrantă a Convenției de la Geneva”, a precizat procurorul general Andrii Kostin.

Parchetul general ucrainean a anunțat că verifică autenticitatea materialelor video publicate pe rețelele sociale referitoare la presupusa execuție a prizonierilor de război.

„E cel mai grav caz cunoscut de execuție în masă de prizonieri de război ucraineni pe linia frontului”, a mai spus Kostin. „Crimele și torturile la care sunt supuși prizonierii (ucraineni) nu sunt accidentale, ci reprezintă o politică impusă de conducerea armată și politică a Rusiei”.

La începutul lunii septembrie, rușii au mai executat trei prizonieri ucraineni în apropiere de Torețk, regiunea Donețk - o altă localitate strategică vizată de trupele Moscovei. Parchetul General de la Kiev investighează în prezent peste 50 de cazuri de execuții ale unor prizonieri de război ucraineni.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin vrea să recruteze 20.000 de soldați dintre deținuții aflați în arest preventiv

Rusia a lansat un număr record de drone Shahed asupra Ucrainei în luna septembrie

Un avion NATO a survolat mai multe ore Delta Dunării și Marea Neagră, în largul coastelor României

De ce vrea Putin capturarea orașului ucrainean Vuhledar și ce strategie are armata Rusiei pentru a prelua total controlul

Partenerii noștri