Putin: Rușii vor ieși la pensie la 65 de ani. OMS: Speranța de viață e de 66 de ani
Protestele antiguvernamentale din Rusia, l-au făcut pe Vladimir Putin să îndulcească puţin legea pensiilor. Preşedintele rus a anunţat că vârsta de pensionare pentru femei ar crește de la 55 la 60, în loc de 63, aşa cum anunţase iniţial. Totuşi, pentru bărbaţi, rămâne aceeaşi creştere de 5 ani, până la vârsta de 65 de ani, informează BBC.
Rusia folosește cele mai mari avioane din lume pentru a-și retrage tehnica militară din Siria
Legăturile oamenilor lui Călin Georgescu cu Rusia
Numărul profesorilor pensionari la catedră, în creștere în ultimii ani
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
„Următoarele două luni sunt periculoase. Este un risc de război mondial”. Avertismentul ministrului de Externe al Ungariei
„Pălăriile Patriei”. Profesoare din Rusia, păcălite să facă și să poarte coifuri din staniol. Motivul invocat de cel care a făcut farsa
De ce trăiesc românii cu 5 ani mai puțin decât ceilalți europeni
Putin l-a felicitat pe Trump „pentru alegerea în funcția de președinte” al SUA
Noi proteste ale pensionarilor vor avea loc astăzi la Palatul Victoria
Schimbarea este esenţială, a spus Vladimir Putin într-o apariţie televizată, pentru că populaţia Rusiei în vârstă de muncă a început să se micşoreze. În schimb, sindicatele au avertizat că mulţi nu vor trăi suficient de mult pentru a obţine o pensie, mai ales acum odată cu majorarea vârstei de pensionare.
De exemplu, potrivit Organizaţiei Mondiale de Sănătate, bărbaţii din Rusia au o speranţă de viaţă de 66 de ani. Asta ar însemna că după o viaţă muncită le-ar mai rămâne în medie, doar un an de pensie.
Majoritatea economiştilor şi mai mulţi oficiali ruşi sunt însă de acord că există o problemă. Populaţia îmbătrâneşte rapid şi statul cheltuieşte din ce în ce mai mult pentru plata pensiilor.
Potrivit ONU, 20% dintre ruși vor avea peste 65 ani până în 2050. Vladimir Putin tocmai a semnat un nou proiect de lege privind cheltuielile cu pensiile, unde a prevăzut un deficit de peste 4 miliarde de dolari pentru anul acesta. Asta înseamnă 1,6% din totalul cheltuielilor bugetului de stat.
Totuşi, președintele rus a promis în timpul campaniei prezidențiale că nu va majora vârsta de pensionare, iar această decizie a făcut ca sprijinul din partea poporului să-i scadă de la 80% la doar 64%.
Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: De mulți ani am fost foarte precaut și, uneori, chiar suspicios cu privire la orice propuneri de schimbare a sistemului de pensii. Dar dezvoltarea demografică și tendințele din piața muncii pe care le vedem acum și o analiză obiectivă a situației arată că nu mai putem renunța la asta.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News