Live

Putin, nouă amenințare la adresa Occidentului. Ce a modificat în doctrina nucleară a Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin. Foto: Profimedia

Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia ar putea folosi arme nucleare dacă este atacată de orice stat, și că orice atac convențional asupra Rusiei, care este susținut de o putere nucleară, va fi considerat un atac comun, relatează Reuters.

Putin a făcut aceste declarații la reuniunea Consiliului de Securitate al Rusiei la care au participat oficiali de rang înalt. El a afirmat că au fost făcute propuneri pentru a schimba doctrina nucleară a Rusiei și a spus că va evidenția una dintre schimbările-cheie propuse.

„Se propune ca agresiunea împotriva Rusiei de către orice stat non-nuclear, dar cu participarea sau sprijinul unui stat nuclear, să fie considerată un atac comun asupra Federației Ruse”, a spus Putin.

„Condițiile pentru tranziția Rusiei la utilizarea armelor nucleare sunt, de asemenea, clar fixate”, a subliniat președintele rus, adăugând că Moscova ar lua în considerare o astfel de mișcare dacă va detecta un atac masiv cu rachete, avioane sau drone asupra teritoriului său.

Moscova, a spus Putin, își rezervă, de asemenea, dreptul de a folosi arme nucleare, dacă Rusia sau Belarus fac obiectul unei agresiuni, inclusiv cu arme convenționale.

Putin a spus că aceste clarificări au fost atent calibrate, și sunt proporționale cu amenințările militare moderne cu care se confruntă Rusia.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

După 1.930 de zile de muncă și un miliard de euro cheltuit pentru o ”bijuterie”, au primit o mare lovitură din partea instanței

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA acuză Rusia că vrea să transfere arme rebelilor Houthi din Yemen: „Tragem un semnal de alarmă”

Reacția SUA după ce Putin a amenințat că va folosi armele nucleare dacă Rusia e atacată

Zelenski îi prezintă astăzi „planul victoriei” lui Biden. Cum vrea Ucraina să-l oblige pe Putin să facă pace

Serviciul special din Rusia a arestat șase persoane pe care le acuză de sabotaj în favoarea Ucrainei

Partenerii noștri