Live

Putin le promite rușilor că nu vor intra niciodată în carantină

Data publicării:
Vladimir Putin. Foto: Profimedia images

Rusia nu are în vedere să instituie „niciun fel de carantină” pentru a face faţă epidemiei de COVID-19, a dat asigurări Vladimir Putin joi. Din contră, preşedintele rus s-a pronunţat pentru o relaxare a restricţiilor sanitare existente, în pofida unei creşteri excesive a numărului de cazuri de contaminări în ţară.

„Nu este prevăzută niciun fel de carantină”, a declarat Vladimir Putin joi, în cadrul unei întâlniri în format de videoconferinţă cu oameni de afaceri ruşi, difuzată de televiziunea publică.

Ţinând cont de particularităţile variantei Omicron, „în scurt timp, am putea chiar ridica restricţiile pentru persoanele care au fost în contact” cu cei infectaţi cu SARS-CoV-2, a mai apreciat preşedintele rus, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Această categorie de persoane este în prezent obligată să se izoleze la domiciliu timp de 7 zile pentru a se asigura că nu au fost contaminate.

Declaraţia şefului statului rus survine în contextul în care Rusia a înregistrat joi un nou record de contaminări zilnice, raportând 155.768 de noi cazuri de coronavirus, faţă de circa 30.000 cu două săptămâni în urmă.

Odată cu sosirea variantei Omicron, ţara se confrunta cu un salt uriaş al numărului de cazuri în ultimele zile.

De la începutul pandemiei, Rusia a înregistrat peste 680.000 de morţi, unul dintre cele mai grave bilanţuri pe plan mondial, potrivit site-ului specializat Gogov, care citează statistici oficiale.

Dar autorităţile ruse au refuzat să introducă orice fel de carantină drastică după primul val din primăvara anului 2020, în ideea de a menţine pe linia de plutire o economie fragilă.

Numărul de noi decese, potrivit guvernului, rămâne totuşi redus, cu 667 înregistrate joi, faţă de aproximativ 1.200 cât erau raportate în punctul de vârf al precedentului val din toamnă.

Ruşii sunt însă mult mai expuşi la virus din cauza unei vaccinări deficitare, doar 48% din populaţie fiind complet vaccinată, potrivit Gogov.

Această rată scăzută se explică în special prin neîncrederea ruşilor în autorităţi şi ezitările acestora din urmă care, pe moment, nu au introdus permisul sanitar.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-am atins mașina?” O doamnă care a mers la el plângând, în parcarea unui supermarket, l-a lăsat ”mască”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia a plătit „un preț uluitor pentru nebunia imperială a lui Putin”. Lloyd Austin: Nu a atins niciun obiectiv strategic în Ucraina

Cine sunt femeile care susțin industria de apărare din Ucraina, în lipsa bărbaților trimiși pe front: „Armele asigură viața”

Putin a înaintat puternic în Ucraina. Cât teren au cucerit rușii după atacurile susținute din ultimele trei luni

Rusia a transferat 7.000 de soldați nord-coreeni în zonele limitrofe Ucrainei (GUR). Cât de bine înarmați sunt militarii Phenianului

Partenerii noștri