Live

Kremlinul confirmă ceea ce Trump a negat: a primit teste COVID de la fostul președinte în pandemie

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Kremlinul a confirmat miercuri că fostul președinte al Statelor Unite Donald Trump i-a trimis președintelui rus Vladimir Putin kituri de testare Covid-19 în plină pandemie, așa cum a relatat jurnalistul american Bob Woodward într-o nouă carte, notează Politico.eu.

„Am trimis și noi echipament la începutul pandemiei”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un răspuns scris, relatează Bloomberg. Faptul că SUA și Rusia au făcut schimb de echipamente medicale în timpul pandemiei era deja cunoscut. 

Dar Woodward scrie în cartea sa că, atunci când Trump era încă președinte în 2020, el „i-a trimis în secret lui Putin o grămadă de aparate de testare Abbott Point of Care Covid pentru uzul său personal” într-o perioadă în care testele Covid erau rare. 

Trump a negat pentru ABC News că i-ar fi trimis lui Putin astfel de truse de testare Covid.

Kremlinul neagă însă discuțiile între cei doi lideri

În cartea sa, Woodward susține, de asemenea, că cei doi lideri au vorbit la telefon de mai multe ori de când Trump a părăsit funcția în 2021 - Kremlinul a negat aceste afirmații. 

„Nu, [nu este] adevărat”, a declarat Peskov miercuri pentru cotidianul rus RBK, referindu-se la convorbirile telefonice. 

Marți, consilierul de campanie al lui Trump, Jason Miller, a negat, de asemenea, aceste afirmații, spunând că nu a auzit niciodată de astfel de apeluri; în timp ce purtătorul de cuvânt al campaniei lui Trump, Steven Cheung, a declarat că niciuna dintre poveștile din carte nu este adevărată și l-a numit pe Woodward un „om mic și furios”. 

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

N-au stat la discuții și au suspendat-o pe viață, după apariția unui clip pe internet! Primele reacții și decizia luată

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Dacă pierde Donald Trump, m-am ars!” Elon Musk, delir în interviul cu Tucker Carlson: „Oare cât de lungă va fi condamnarea mea?”

Biden a dat vina pe Obama pentru invazia Rusiei în Ucraina. „Barack nu l-a luat niciodată în serios pe Putin”

CNN stabilește un termen limită pentru ca Trump și Harris să convină asupra dezbaterii finale din 2024

Alegeri SUA: Harris conduce cu 49% la 46% în fața lui Trump, în cursa pentru Casa Albă, arată un sondaj la nivel național

Partenerii noștri