Live

Fostul internațional ucrainean Anatoliy Tymoshchuk a devenit antrenor secund la „echipa de suflet” a lui Putin/ „Marele trădător”

Data actualizării: Data publicării:
Sursa foto colaj: Profimedia Images

Fostul internațional ucrainean Anatoliy Tymoshchuk (45 de ani) a devenit antrenor secund la clubul rusesc de fotbal Zenit Sankt Petersburg, considerată echipa „de suflet” a lui Vladimir Putin. Tymoshchuk a fost criticat în țara sa natală încă de la începutul războiului pornit de Rusia, pentru că a ales să rămână la Sankt Petersburg, transmite Digi Sport.

Fost jucător la Bayern Munchen și fost căpitan al echipei naționale a Ucrainei, Tymoshchuk a stârnit furia compatrioților săi pentru că nu și-a dat demisia de la Zenit Sankt Petersburg, după startul ofensivei ruse. Acum, a făcut un alt gest care a provocat revoltă în țara lui de origine.

Concret, Anatoliy Tymoshchuk a scos la licitație un tricou al lui Zenit, iar banii primiți, aproximativ 6.500 de euro, i-a donat pentru a-i ajuta pe rușii din regiunea Kursk, unde trupele ucrainene au atacat la începutul lunii august, notează sport.ua.

„Marele trădător al Ucrainei”, așa cum a fost numit fostul fotbalist în martie 2022, a fost criticat dur de către Oleksandr Aliyev (39 de ani), fostul său coleg de la națională: „Ești un ticălos adevărat. Ți-ai pus tricoul la bătaie pentru a ajuta rușii. Încă din primele zile (n.r.- ale războiului), am spus că ești un... Ce ești tu, Tymoshchuk? Îmi pare foarte rău că am jucat cu tine în aceeași echipă. Ești un câine rus care s-a vândut pentru bani. Dar ține minte, părinții tăi locuiesc aici. Ce ai în cap?”, a scris Aliyev, pe Instagram.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Marele trădător al Ucrainei”, gest care a produs revoltă la Kiev: ”Ești un câine rus! Ține minte, părinții tăi locuiesc aici”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia a publicat lista țărilor care nu sunt pe placul lui Putin. Ungaria și Slovacia, singurele state UE care nu au fost incluse

Rusia refuză să participe la cel de-al doilea summit pentru pace în Ucraina. Kremlinul: „Va avea aceleaşi obiective”

Iranul a trimis Rusiei rachete cu rază scurtă de acțiune, însă nu și lansatoarele necesare. Ce poate ascunde decizia

Lavrov susține că Putin are simțul umorului. „A fost o glumă” când a spus că o susține pe Kamala Harris

Partenerii noștri