Live

Doi oficiali ruşi din domeniul apărării au recunoscut că au luat mită pentru contracte de furnizare pentru armată

Data publicării:
Soldați ruși. Foto: Profimedia Images

Încă doi înalţi oficiali ruşi din domeniul apărării au recunoscut că au luat mită, a informat luni Comitetul rus de Anchetă.

Comitetul, ale cărui atribuţii includ combaterea infracţiunilor grave, a comunicat că Ivan Populovski şi Grigori Zorin recunosc că au primit peste 11 milioane de ruble (circa 120.000 de dolari) într-un interval de trei ani de la două firme din Rusia care au încheiat contracte ca furnizori de produse electrice şi cabluri pentru Ministerul Apărării de la Moscova, scrie Agerpres, preluând Reuters.

Din aprilie, mai mult de zece suspecţi, inclusiv ofiţeri cu grade mari, au fost arestaţi în Rusia, valul de scandaluri fiind cel mai mare din ultimii ani în sectorul apărării. Anchetatorii au în vizor fapte de corupţie legate de serviciile pentru proprietăţi, furnizarea de uniforme şi construcţia unui parc de distracţii cu temă militară în apropierea capitalei.

În mai, după primele arestări, preşedintele Vladimir Putin l-a destituit pe ministrul apărării Serghei Şoigu, aflat în funcţie din 2012, în subordinea căruia acţionaseră toţi cei anchetaţi.

În locul lui Şoigu a fost numit economistul Andrei Belousov. Reuters apreciază că schimbarea denotă intenţia Kremlinului de a asigura o gestionare mai riguroasă a bugetului uriaş al apărării şi de a elimina risipa şi corupţia.

Şoigu este în prezent secretarul Consiliului de Securitate, structură consultativă pentru preşedintele Federaţiei Ruse.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Incendiul de la uriașul depozit de muniții din Rusia, vizibil din satelit. Rușii: „Situația e sub control, focul provine de la o dronă”

Soțul celei mai bogate femei din Rusia este acuzat de omor, după un atac armat la „Amazonul rusesc”, lângă Kremlin

Rezoluție PE: Ucraina trebuie să poată lovi ținte militare legitime din Rusia. Cum au votat eurodeputații români

Rusia dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Cum funcționează campania de dezinformare a Kremlinului

Partenerii noștri