Live

„Au murit sub șenilele tancului”. Tot mai mulți civili din Rusia ajung să fie călcați de mașinile de război ale lui Putin

Data publicării:
Cel puțin patru incidente au avut loc în iunie și iulie, în care tancuri și camioane ale armatei lui Putin au lovit mașini conduse de civili ruși pe șoselele din Rusia. Foto: Shutterstock

Vehiculele militare ale Rusiei au fost implicate într-o serie din ce în ce mai lungă de accidente grave în această vară, care au dus la moartea mai multor civili ruși, potrivit Newsweek.

Cel puțin patru incidente au avut loc în iunie și iulie, în care tancuri și camioane ale armatei lui Putin au lovit mașini conduse de civili ruși pe șoselele din Rusia.

O femeie de 39 de ani și fiul ei de șase ani au murit, după ce un camion militar rusesc s-a ciocnit cu mașina lor în Novoșahtinsk, în regiunea Rostov din sudul Rusiei. Alți trei copii - de 9, 16 și 17 ani - au ajuns la spital în urma accidentului, potrivit presei locale.

Jurnaliștii de investigație de la The Insider au spus că semnele inscripționate pe vehicul indică faptul că ar aparține Districtului Militar de Est al Rusiei.

Când nu ucid în Ucraina, tancurile rusești omoară civili în Rusia. Foto: Shutterstock

A fost al treilea astfel de incident din ultima lună, potrivit Moscow Times. Pe data de 24 iulie, un tanc rusesc s-a lovit de o mașină civilă din regiunea Belgorod, de la granița cu Ucraina. În urma accidentului, șoferul mașinii a murit.

„Un bărbat a murit sub șenilele tancului”, a scris canalul local de Telegram, Pepel, care specifică faptul că tanchistul a fost de vină pentru accident, după ce nu i-a cedat trecerea șoferului mașinii.

Victima era o persoană de 73 de ani. Martorii spun că soldații care mergeau cu tancul erau „într-o stare de nebunie”.

Tanchiștii ruși au fugit de la locul accidentului după ce au trecut peste o mașină în Belgorod

Într-un incident similar petrecut la începutul lunii iunie, mai mulți soldați ruși care s-ar fi îmbătat înainte să se urce în tanc, au trecut peste o mașină civilă, omorându-l pe Andrei Alexeiev, un șofer de camion din Belgorod.

„Judecând după poziția corpului, bărbatul a încercat probabil să iasă din mașină în ultimul moment, dar nu a avut timp”, a scris canalul Pepel, după o analiză a filmărilor de la fața locului.

Mașina lui Andrei Alexeev, după ce a fost călcată de tanc. Foto: Profimedia Images

Un martor a spus pentru Pepel că soldații din tanc au încercat să fugă de la locul accidentului, dar tancul lor a fost oprit în apropiere de satul Krasivo, la aproape 3 kilometri depărtare.

În timpul războiului din Ucraina, au apărut mai multe rapoarte care descriau soldați ruși călcați din greșeală de propriile lor tancuri.

Tanchiștii ruși care l-au lovit mortal pe Andrei Alexeev ar fi fost beți. Foto: Profimedia Images

Canalul pro-Kremlin Grey Zone a postat filmări de pe câmpul de luptă din luna februarie care arată soldați ruși ce ajung sub șenilele unui tanc și un soldat cuprins de flăcări care fuge din calea unui tanc, înainte ca vehiculul să explodeze.

„Cel puțin 30 de vehicule pierdute, tanchiști în flăcări care aleargă haotic în toate părțile și filmări care arată ca din filmul Purgatoriu despre războiul din Cecenia cu blindate care își zdrobesc proprii soldați.”

Citește și: „Spărgătorul” lui Putin, pe care l-a lăudat că este „cel mai bun tanc din lume”, a atins un nou record negativ în războiul din Ucraina

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Video&Foto ”L-a luat de guler”. Dorinel Munteanu, scene de necrezut pe terenul de fotbal. ”Trebuia să fiu și mai dur”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Serghei Lavrov: Rusia este „complet pregătită” pentru un război cu NATO în Arctica

Războiul lui Putin poate provoca un dezastru în Rusia: Moscova riscă să rămână fără resurse esențiale stocate din perioada sovietică

UE vrea să acorde Ucrainei 35 de miliarde de euro, împrumut finanțat din activele Rusiei blocate în Europa

Rusia avertizează Republica Moldova să nu găzduiască avioane F-16 destinate Ucrainei la baza aeriană de la Mărculeşti

Partenerii noștri