Live

Rusia şi Belarus au început a doua etapă a exerciţiilor militare cu arme nucleare

Data publicării:
Putin și Lukașenko la Leningrad. Foto: Profimedia Images

Trupe ruse şi belaruse au început a doua etapă a exerciţiilor nucleare tactice pe teritoriul Rusiei, a anunţat marţi Ministerul Apărării rus, informează Reuters.

Potrivit ministerului, exerciţiile sunt menite să asigure că personalul şi echipamentul militar ale celor două ţări sunt pregătite pentru a proteja suveranitatea şi integritatea lor teritorială.

"În timpul manevrelor militare, vor fi exersate aspecte ce ţin de pregătirea comună a unităţilor forţelor armate ale Federaţiei Ruse şi Republicii Belarus pentru utilizarea în luptă a armelor nucleare non-strategice", a precizat ministerul rus.

Ministrul Apărării din Belarus, generalul-locotenent Viktor Krenin, a declarat luni că exerciţiile reprezintă o măsură proactivă pentru a „creşte disponibilitatea noastră de a folosi aşa-numitele arme de represalii”.

„În prezent, mai mult ca oricând, suntem hotărâţi să răspundem oricăror ameninţări atât pentru ţara noastră, cât şi pentru Uniunea Statală” între Rusia şi Belarus, a mai spus el.

Luna trecută, preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat forţelor armate ruse să exerseze desfăşurarea de arme nucleare tactice după ce, după cum susţine Moscova, au existat ameninţări din partea Franţei, Regatului Unit şi SUA.

Prima etapă a exerciţiilor a avut loc luna trecută în sudul Rusiei, analiştii pe probleme de securitate afirmând că acestea reprezintă un semnal de avertizare lansat de Putin pentru a descuraja Occidentul să se implice mai mult în războiul din Ucraina.

 

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au apărut imaginile de la evenimentul în care ”Michael Schumacher a avut prima apariție publică” după 11 ani

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia crește soldele, în disperarea de a atrage voluntari care să lupte în Ucraina. La cât au ajuns sumele

Mită record în Rusia: Un fost anchetator a fost condamnat la închisoare pentru că a primit șpagă de 73 milioane de dolari

Kim Jong Un l-a felicitat pe Vladimir Putin de ziua lui. Mesajul trimis la Kremlin, pentru „cel mai apropiat tovarăș”

Cine sunt principalii cumpărători ai motorinei din Rusia, după embargoul impus de UE

Partenerii noștri