Live

Rusia revendică un nou sat din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Rusia revendică un nou oraș din Ucraina Foto: Profimedia

Rusia a revendicat sâmbătă cucerirea unui nou sat din estul Ucrainei, o zonă în care a avansat lent în ultimele luni.  Singurul progres major fiind câștigarea localității Lozouvaţke, potrivit Agerpres, care citează AFP.

"Unităţile grupării de trupe Centru au eliberat localitatea Lozouvaţke", a anunțat Ministerul rus al Apărării în raportul său cotidian, potrivit sursei citate.

Localitatea Lozouvaţke este situată la est de orașul Pokrovsk, în sectorul Oceretîne, unde trupele ruse au avansat relativ rapid în ultimele luni.

Potrivit France Presse, Rusia recuperează încet teren după eșecul marii contraofensive ucrainene din vara anului 2023 și căderea fortăreţei Avdiivka în februarie.

Forțele ucrainene duc lipsă, în această perioadă, de arme și muniții în ciuda ajutorului occidental. De asemenea, ucrainenii se confruntă și cu mari probleme în ceea ce privește recrutarea soldaților.

Editor : Andreea Rubica

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Răsturnare de situație! Anunțul unui neurochirurg, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher: ”Nu e posibil”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

UE caută soluții de a ocoli veto-ul Ungariei și a putea debloca donațiile destinate Ucrainei. O soluție relativ simplă își face loc

Putin se întâlnește cu președintele Iranului „pentru a discuta situația din Orientul Mijlociu”

Ucraina are acum mai multe F-16. De ce vor ajunge avioanele Kievului în România

„În cazul unui război în Europa, Ungaria ar putea să nu își îndeplinească obligațiile care îi revin în temeiul articolului 5 NATO”

Partenerii noștri