Live

Rusia majorează din 2024 prețurile minime la vodcă, brandy și coniac

Data actualizării: Data publicării:
Preţul minim la brandy va fi de 403 ruble pentru o jumătate de litru FOTO: Freepik

Ministerul rus de Finanţe a propus majorarea de la 1 ianuarie 2024 a preţurilor minime la vodcă, brandy şi coniac, a anunţat luni agenţia rusă de presă Interfax, transmite Reuters. Din cauza inflaţiei de peste 10% din 2022, Rusia nu a reuşit să ţină sub control creşterea preţurilor.

Prin proiectul de regulament, preţul minim de vânzare cu amănuntul la vodcă va fi de 299 de ruble (3,08 dolari) pentru o jumătate de litru, de la 281 de ruble în prezent, a informat Interfax.

Preţul minim la brandy va fi de 403 ruble pentru o jumătate de litru, de la 375 de ruble, şi de 556 de ruble pentru o jumătate de litru de coniac, de la 517 ruble, conform propunerii Ministerului de Finanţe.

Din cauza inflaţiei de peste 10% în 2022, Rusia nu a reuşit să ţină sub control creşterea preţurilor anul acesta, dobânzile ajungând la 13%, iar inflaţia ar urma să se situeze la aproximativ 7%, peste ţinta Băncii Centrale, de 4%.

Sindicatul producătorilor de alcool a cerut preţuri mai ridicate, în urma majorării preţurilor de import şi a costurilor logistice, legate de deprecierea rublei în 2023, a anunţat săptămâna trecută publicaţia rusă Kommersant.

Editor : Andreea Smerea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce fac „eroii” lui Putin când se întorc de pe frontul din Ucraina. Val de violențe în Rusia, provocat de deținuții care recidivează

„O altă încercare nereușită a inamicului”. Ucrainenii au distrus cu o dronă un steag plantat de „sabotori” ruși în regiunea Cernihiv

Zelenski spune că Putin nu vrea să discute despre pace, ci doar să iasă din izolare: „Ce fel de negocieri pot exista cu un criminal?”

Cercetătorii au descoperit cauza fenomenului misterios al craterelor explozive din Siberia. „Un semn terifiant că Arctica se schimbă”

Partenerii noștri