Live

Rusia avansează în patru zone din Donețk. Ucrainenii se retrag pe axa Pokrovsk

Data publicării:
Război în Ucraina. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Trupele ruse îşi continuă neîncetat ofensiva în estul Ucrainei şi înaintează în patru zone distincte ale frontului în regiunea estică Doneţk, potrivit ultimului buletin de analiză a evoluţiei războiului publicat de platforma "DeepState" apropiată armatei ucrainene, relatează joi agenţiile EFE şi Reuters.

Potrivit informaţiilor publicate de platforma "DeepState" pe Telegram, armata rusă a reuşit să câştige teren în apropierea localităţii Zolota Nivi, la aproximativ 20 de kilometri vest de oraşul Vugledar recent cucerit, a ocupat noi poziţii lângă Vugledar, în împrejurimile oraşului Tsukurine (între oraşele Kurakove şi Pokrovsk) şi în vecinătatea oraşului Toreţk.

Un alt grup de monitorizare a războiului, Centrul pentru Strategii de Apărare din Kiev, afirmă în cel mai recent buletin al său că trupele ucrainene „continuă să se retragă” pe axa Pokrovsk „din cauza superiorităţii inamicului”, raportul de efective pe acel sector al frontului fiind de 9 la 1 în favoarea trupelor ruse, şi „eficienţei scăzute a întăririlor care sosesc în acest sector”. 

Centrul pentru Strategii de Apărare adaugă că Rusia avansează în direcţia oraşului Pokrovsk „cu infanterie sprijinită de artilerie şi aviaţie”. „Această axă continuă să fie o prioritate pentru comandamentul inamicului”, subliniază acelaşi grup de monitorizare a războiului.

Potrivit acestuia, manevrele ruseşti din jurul localităţii Zolotei Nivi urmăresc să ajungă la Velika Novosilka, localitate care înainte de război avea peste 5.000 de locuitori. Aceste operaţiuni i-ar putea costa pe ruşi un număr mare de victime din cauza expunerii coloanelor de echipamente militare la focul ucrainean într-o zonă de câmpie cu teren deschis, estimează think-tank-ul ucrainean.

Potrivit Statului Major de la Kiev, Rusia menţine presiunea de-a lungul frontului de est şi a lansat 18 atacuri pe axa Liman şi 31 pe axa Kurakove în ultimele 24 de ore, acestea fiind sectoarele de front unde au loc luptele cele mai intense.

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rușii au distrus un sistem Patriot, iar Kievul a confirmat evenimentul: „O lovitură dureroasă”

Kievul a aprobat creșterea „impozitului pentru război”

Războiul declarațiilor între China și Taiwan. „Vor provoca un dezastru”

Primul stat care trimite trupe în ajutorul Rusiei. „Există zeci de nord-coreeni în spatele liniilor rusești”

Partenerii noștri