Live Text Rușii au bombardat o piață aglomerată din Avdiivka. Cel puțin șapte oameni au murit
Ziua 231 a războiului din Ucraina. Rusia continuă să atace cu rachete orașele din Ucraina. În noaptea de marți spre miercuri s-au înregistrat noi explozii în Zaporojie, potrivit autorităților locale. De la începutul atacurilor nediscriminatorii asupra țintelor civile din Ucraina, pe 10 octombrie, Rusia a lovit 30% din infrastructura energetică a țării, potrivit ministrului Energiei din Ucraina.
LiveText-ul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI.
Borrell îi ceartă pe diplomații UE: „Sunteți lenți și ineficienți. Aflu mai multe din presă decât de la voi”
ACTUALIZARE 17:46 Șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, le reproșează diplomaților săi de top că nu au anticipat invazia rusă din Ucraina și spune despre aceștia că sunt lenți și ineficienți. „Știu mai multe despre ce se întâmplă undeva citind ziarele decât citind rapoartele voastre”, a afirmat Borrell, potrivit The Guardian.
Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externă a deplâns faptul că rețeaua diplomatică a UE i-a furnizat mai puține informații decât presa.
„Acesta nu este un moment în care vă vom trimite flori tuturor spunând că sunteți frumoși, că lucrați foarte bine și că suntem foarte fericiți”, le-a spus Borrell ambasadorilor care lucrează la serviciul de acțiune externă al UE.
Ministrul turc al Energiei: „Ar trebui discutată propunerea lui Putin pentru un hub de gaze în Turcia”
ACTUALIZARE 17:40 Ministrul turc al Energiei, Fatih Donmez, a declarat miercuri că este prea devreme pentru a comenta propunerea președintelui rus Vladimir Putin pentru un hub european de gaze în Turcia, dar a adăugat că problema ar trebui discutată, notează Reuters.
Vorbind la conferința Rusia Energy Week de la Moscova, atât Putin, cât și șeful Gazprom, Alexei Miller, au sugerat crearea unui hub de gaze în Turcia.
Putin a spus că Rusia ar putea redirecționa livrările destinate conductelor Nord Stream deteriorate către Marea Neagră pentru a crea hub-ul în Turcia sau chiar să folosească partea intactă a Nord Stream 2 pentru a furniza gaze către Uniunea Europeană.
Șeful Gazprom îi amenință pe europeni: Nu pot supraviețui iernii fără gazul rusesc
ACTUALIZARE 17:25 Șeful gigantului rus Gazprom, Alexei Miller, a avertizat, miercuri, că „nu există nicio garanție” că Europa poate supraviețui iernii dacă renunță la gazul rusesc, afirmând că Germania are stocuri de gaz pentru cel mult două luni și jumătate.
Luând cuvântul la conferința Russia Energy Week de la Moscova, șeful Gazprom a avertizat Europa cu privire la consecințele renunțării la gazul rusesc, afirmând că nu există „nicio garanție” că Europa va supraviețui iernii pe baza capacității actuale de stocare a gazului.
Totodată, Miller a declarat că gazele din depozitele subterane ale Germaniei vor fi suficiente pentru două luni, până la două luni și jumătate, potrivit SkyNews.
O pensionară din Rusia, arestată pentru un bilet lăsat la mormântul părinților lui Putin. Acuzații de profanare de cadavre și morminte
ACTUALIZARE 17:10 Autoritățile din Sankt Petersburg au declanșat urmărirea penală împotriva unei pensionare care ar fi lăsat un bilet scris de mână la mormântul părinților lui Vladimir Putin, în care ar fi scris că îi dorește moartea președintelui rus, potrivit The Moscow Rimes.
Irina Țibaneva, 60 de ani, a fost arestată luni la St. Petersburg, sub acuzația de „profanare de cadavre și de morminte”. „Țibaneva ... a comis acte cinice și imorale contra normelor sociale acceptate”, a transmis marți biroul de presă al procuraturii din St. Petersburg.
„Mai precis, ea a lăsat un bilet cu mesaj jignitor la adresa Președintelui Federației Ruse, profanând astfel un mormânt”, se mai arată în comunicatul procuraturii.
Elon Musk nu mai este iubit în Ucraina. Un panou din Odesa cu fața lui a fost acoperit cu o folie
ACTUALIZARE 16:20 În Odesa, ucrainenii au acoperit fața lui Elon Musk de pe un panou creat drept mulțumire pentru ajutorul acordat Ucrainei. Gestul vine după ce miliardarul american a făcut mai multe propuneri pentru pace între Ucraina și Rusia, care au fost condamnate imediat de ucraineni, inclusiv de preşedintele Volodimir Zelenski.
Rusia ar putea redirecţiona gazele din Nord Stream către Turcia, spune Putin
ACTUALIZARE 15:40 Avarierea gazoductelor Nord Stream este un „act de terorism internaţional” de care profită SUA, Polonia şi Ucraina, a declarat miercuri, la o conferinţă pe teme energetice, preşedintele rus Vladimir Putin, care a sugerat că Rusia ar putea redirecţiona gazele pentru Nord Stream către Marea Neagră şi ar putea chiar crea un hub major de gaze pentru Europa în Turcia, relatează agenţiile AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.
Cei care caută să taie legăturile între Rusia şi Europa sunt în spatele sabotajului Nord Stream, a spus Putin la conferinţa Moscow Energy Week.
„Beneficiarii sunt evidenţi (...) Întrucât (acest incident) consolidează importanţa geopolitică a sistemelor gazeifere rămase, a celui care trece pe teritoriul Poloniei (...) şi a celui din Ucraina, pe care Rusia l-a construit pe cheltuiala proprie. Dar şi (importanţa geopolitică) a Statelor Unite, care de acum înainte îşi pot livra energia la preţuri ridicate”, a argumentat preşedintele rus.
Rușii au atacat o piață aglomerată din orașul ucrainean Avdiivka
ACTUALIZARE 14:10 Guvernatorul regiunii Donețk a anunțat că rușii au atacat miercuri o piața aglomerată din orașul ucrainean Avdiivka. Sky News raportează că cel puțin șapte persoane au murit și opt au fost rănite.
Avdiivka este un oraș de importanță regională din regiunea Donețk.
At least 7 killed and 8 wounded in the Russian shelling central market of Avdiivka – Head of the Donetsk region administration pic.twitter.com/gexxjs1AJI
— Oleh Novikov 🇺🇦 (@olehbatkovych) October 12, 2022
„Rușii au lovit piața centrală unde se aflau mulți oameni în acel moment”, a spus Pavlo Kyrylenko într-o declarație, adăugând că nu există „o logică militară” pentru un astfel de atac. Declarația sa a fost însoțită de imagini cu cadavre și tarabele din piață avariate.
Оперативна ситуація по області станом на ранок 12 жовтня.
— Павло Кириленко (@Pavlo_Kyrylenko) October 12, 2022
Вночі росіяни вели вогонь на різних ділянках фронту від Мар’їнки до Соледара.
Всі російські злочини ретельно документуємо! За все будуть відповідати!
Детальніше: https://t.co/B1g9QBU1Au#StopRussia pic.twitter.com/pS67FCavn3
Ucraina cere Franței să-și demonstreze dragostea prin arme
ACTUALIZARE 13:39 Miercuri, Ministerul ucrainean al Apărării a postat un videoclip pe rețelele speciale, ment să influențeze Franța pentru ca aceasta să-și arate dragostea prin livrarea de arme. Gestul vine după mai multe critici privind faptul că Parisul nu a făcut suficient.
Sophie Marceau… Isabelle Adjani… Brigitte Bardot…
— Defense of Ukraine (@DefenceU) October 12, 2022
Emmanuel Macron! … and CAESARs!
🇺🇦❤️🇫🇷 pic.twitter.com/JQDmAO6cjH
Totodată, clipul de 41 de secunde postat pe Twitter vine la câteva ore după ce o reuniune a cabinetului de securitate francez. La această întâlnire, președintele Emmanuel Macron a decis că Franța a luat noi decizii de „sprijinire militară a Ucrainei”, după ce a vorbit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.
Franța a livrat în primul rând obuziere Caesar, sisteme portabile de apărare aeriană și vehicule blindate grele.
Cu toate acestea, un val de atacuri asupra orașelor ucrainene a ridicat miza, Kievul cerând partenerilor săi să ofere mai multe provizii, inclusiv sisteme de apărare aeriană, ceva ce Parisul nu a fost dispus să facă până acum.
Clipul de miercuri a arătat clar Franței că vrea mai mult decât cuvinte și promisiuni.
„Gesturile romantice iau multe forme”, imaginile din videoclip se citesc ca fiind clasicul „Je t'aime moi non plus”, melodia sugestivă și cenzurată a lui Serge Gainsbourg și Jane Birkin.
Ministerul francez al Apărării a anunțat marți că își intensifică sprijinul pentru frontul NATO din est, trimițând mai multe tancuri în România, avioane de luptă în Lituania și infanterie în Estonia. Francezii nu au spus nimic legat de Ucraina.
Macron urmează să fie intervievat la televiziunea națională miercuri seară, iar unele surse diplomatice ale Reuters au spus că liderul de la Elysee ar putea prezenta detalii despre noul său sprijin propus.
Franța are sistemul de apărare sol-aer numit SAMP/T (Mamba), dar nu este clar dacă poate fi furnizat. „Nu am primit niciun răspuns din partea Franței la solicitările noastre în acest sens”, a declarat luni Vadym Omelchenko, ambasadorul Ucrainei în Franța.
Stoltenberg: „O victorie a Rusiei în Ucraina ar fi o înfrângere pentru noi toți”. Kremlinul: „NATO luptă în Ucraina”
ACTUALIZARE 13:20 Kremlinul a declarat miercuri că afirmaţiile făcute marți de secretarul general al NATO Jens Stoltenberg pot fi o confirmare a faptului că Alianţa Nord-Atlantică luptă de partea Kievului în conflictul care opune Ucraina şi Rusia, informează Reuters. Stoltenberg a spus marţi că o victorie a Rusiei în Ucraina ar fi „o înfrângere pentru noi toţi” şi că orice atac asupra infrastructurii critice a NATO va primi un „răspuns unit şi ferm”.
Preşedinţia rusă a apreciat că retorica occidentală cu privire la potenţiala utilizare a armelor nucleare este „provocatoare”.
„Ne exprimăm regretul că şefi de stat occidentali se angajează în retorica nucleară în fiecare zi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Agerpres. Kremlinul şi-a exprimat speranţa că G7 (format din principalele state industrializate ale lumii) va trage la răspundere „regimul de la Kiev'' pentru crimele comise.
Ţările din G7 au promis marţi să furnizeze în continuare sprijin financiar, umanitar, militar, diplomatic şi juridic Ucrainei, subliniind că orice recurgere a Rusiei la arme nucleare va fi urmată de consecinţe grave.
Un rus a furat o cameră de filmat din Ucraina și a trimis-o acasă, în Siberia. Acum ucrainenii se uită la reality show cu familia lui
ACTUALIZARE 13:09 O cameră de supraveghere din orașul ucrainean Liman a ajuns în Siberia, într-o localitate din Republica Buriatia, după ce a fost furată de un soldat rus și trimisă acasă. De acolo, noii proprietari transmit în direct, online, tot ce se întâmplă, pentru că nu au resetat datele de logare ale aparatului, relatează bloggerul Yan Gordienko, preluat de canalul de Twitter Tpyxa News.
„Rușii au furat camerele de supraveghere din Liman și le-au instalat la ei acasă, în Buriatia. Rusul nu a resetat una din camerele furate, iar acum adevăratul proprietar al acestora poate urmări online ce se întâmplă în casa rușilor”, a anunțat Gordienko.
Nepotriviri între imaginile FSB cu camionul care ar fi provocat explozia de pe Podul lui Putin. Într-una din poze are mai puține roți
ACTUALIZARE 12:30 Serviciul rus de securitate FSB a publicat miercuri mai multe imagini în susținerea ipotezei sale, potrivit căreia explozia de pe Podul Crimeei ar fi fost provocată de un camion încărcat cu explozibili, în urma unei acțiuni puse la cale de serviciile speciale ucrainene. Între imaginile furnizate, în care camionul-țintă este filmat cu dispozitive diferite, apar însă nepotriviri: în unele cadre are mai multe roți decât în altele.
FSB a anunțat miercuri că explozia de pe Podul Crimeei - supranumit Podul lui Putin - a fost pusă la cale de șeful Direcției de informații a Ministerului ucrainean al Apărării și că a arestat opt persoane în legătură cu acest incident.
În susținerea ipotezei sale, FSB a publicat inclusiv imagini video și statice din dosarul deschis după explozia de sâmbătă. În aceste imagini apar atât o parte dintre suspecții indicați de FSB, cât și camionul în care s-ar fi aflat încărcătura explozivă care a avariat podul peste strâmtoarea Kerci. Imaginile au fost preluate de agențiile ruse de știri.
AIEA, îngrijorată de faptul că alimentarea centralei nucleare Zaporojie depinde doar de generatoare
ACTUALIZARE 12:10 Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a denunţat miercuri faptul că centrala nucleară ucraineană Zaprojie, aflată sub ocupaţie rusă, a pierdut din nou conexiunea electrică externă şi depinde exclusiv de propriile sale generatoare de urgenţă, transmite EFE. Totodată, compania de stat pentru energie nucleară din Ucraina, Energoatom, a acuzat Rusia că nu permite accesul la centrală pentru un convoi de vehicule aparţinând companiei ucrainene şi care transportă motorină, potrivit Reuters.
''Echipa noastră de la centrala nucleară Zaporojie m-a informat în această dimineaţă (miercuri dimineaţa - n.r.) că centrala a pierdut toată energia externă pentru a doua oară în cinci zile'', a declarat directorul general al acestei agenţii a ONU, Rafael Grossi. ''Generatoarele sale diesel de urgenţă furnizează în prezent electricitate pentru funcţionarea în siguranţă şi protecţia nucleară'', a adăugat el într-un mesaj postat pe Twitter.
Deşi cele şase reactoare ale centralei nucleare sunt oprite, alimentarea continuă cu energie electrică este obligatorie pentru a menţine rece combustibilul nuclear din interiorul reactoarelor şi a evita un eventual accident.
AIEA, care are doi observatori prezenţi la centrală, încearcă să impună crearea unei zone de securitate în jurul centralei, iar pentru aceasta Grossi s-a aflat marţi la Moscova, care şi-a însuşit prin decret centrala ocupată.
''Această pierdere repetată de energie este un eveniment profund îngrijorător şi subliniază nevoia urgentă a unei zone de protecţie de securitate nucleară în jurul instalaţiei'', a subliniat Grossi.
La rândul său, compania Energoatom a precizat într-o declaraţie că ''a pregătit şi a trimis o nouă încărcătură de combustibil diesel la centrala nucleară Zaporojie. Cu toate acestea, la ora 10:00 (07:00 GMT), partea rusă nu a permis trecerea convoiului de vehicule ale companiei''.
De la începerea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, Moscova şi Kievul s-au învinovăţit reciproc de bombardamente în preajma celei mai mari centrale nucleare din Europa, care au avariat unele clădiri ale centralei şi sistemul de alimentare cu energie electrică.
Raidurile ruse cu rachete din Ucraina, anchetate cu posibile crime de război
ACTUALIZARE 12:00 Procurori din echipele de Justiţie mobilă internaţională - formate din experţi ucraineni şi internaţionali - anchetează ca posibile crime de război raidurile cu rachete ruse de la Kiev şi din alte oraşe din Ucraina, soldate până acum cu cel puţin 26 de morţi, a declarat miercuri un oficial citat de Reuters.
Anchetatorii pentru crime de război au vizitat situri din capitala ucraineană şi au examinat pagubele aduse populaţiei şi infrastructurii civile, a afirmat juristul britanic Nigel Povoas, procuror principal al echipelor de Justiţie mobilă internaţională, care acordă asistenţă procurorilor ucraineni.
„Ieri am vizitat toate siturile din Kiev”, a declarat Povoas pentru Reuters.
„Chiar pretinsele atacuri pe scară largă asupra infrastructurii energetice şi de comunicaţii par să fi avut un impact minim asupra operaţiunilor militare şi impact maxim asupra sănătăţii, suferinţei şi răspândirii terorii în rândul populaţiei civile, pe măsură ce iarna se apropie”, a formulat expertul britanic.
Rusia neagă că vizează civili în operaţiunea sa militară din Ucraina.
Kievul califică drept un „nonsens” investigația rusiei asupra exploziei de la podul Kerci
ACTUALIZARE 11:50 Kievul a calificat miercuri drept un „nonsens” investigaţia Rusiei asupra exploziei care a avut loc săptămâna trecută şi care a avariat grav podul Kerci, care leagă Rusia de peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Moscova, informează Reuters.
Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat serviciile de informaţii ucrainene de această explozie, iar miercuri dimineaţa Serviciul Federal de Securitate (FSB) a anunţat că a arestat cinci cetăţeni ruşi şi trei cetăţeni ai Ucrainei şi Armeniei în legătură cu această explozie.
„Întreaga activitate a FSB şi a Comitetului de Investigaţii (rus) este un nonsens”, a declarat pentru radioul public Suspilne purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al Ucrainei, Andrii Iusov, atunci când a fost întrebat despre acuzaţiile Moscovei cu privire la explozia de pe Podul Kerci.
Iusov a descris FSB şi Comitetul de Investigaţii drept „structuri false care servesc regimul Putin, astfel că noi cu siguranţă nu vom comenta asupra afirmaţiilor lor”.
Agerpres amintește că podul care leagă peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, de teritoriul rus are un rol cheie în aprovizionarea forţelor ruse din sudul Ucrainei. Lung de 19 km, având şi o valoare simbolică, obiectivul a fost inaugurat cu fast de preşedintele rus Vladimir Putin în 2018.
Vladimir Putin a semnat sâmbătă un decret pentru întărirea securităţii podului şi a ordonat o anchetă privind explozia.
Ucraina anunță că a recucerit încă cinci localități din regiunea Herson
ACTUALIZARE 11:40 Preşedinţia ucraineană a anunţat miercuri dimineaţa recucerirea din mâinile forţelor militare ruse a cinci localităţi din regiunea Herson, unde Ucraina desfăşoară o contraofensivă, determinând retragerea trupelor ruse într-o regiune pe care Moscova susţine că a anexat-o, informează AFP.
„Forţele armate ale Ucrainei au eliberat încă cinci localităţi în districtul Berislav din regiunea Herson: Novovasîlivka, Novogrigorivka, Nova Kameanka, Trîfonivka, Cervone”, a anunţat preşedinţia ucraineană.
Forţele ucrainene duc de mai multe săptămâni o contraofensivă în această regiune controlată de trupele Moscovei încă din primele săptămâni de război.
După ce s-a lovit de o puternică rezistenţă rusă, armata ucraineană a realizat la începutul lui octombrie recuceriri importante în regiune, în special lângă râul Nipru, la sud de Krivoi Rog, oraş industrial şi oraşul natal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.
În regiune, Kievul a vizat de asemenea de mai multe ori poduri, pentru a perturba aprovizionarea logistică a forţelor ruse, notează Agerpres.
Regiunea Herson este una dintre cele patru regiuni ale Ucrainei a căror anexare a fost revendicată de Moscova, decizie denunţată de Kiev şi de aliaţii săi occidentali.
Centrala nucleară Zaporojie, deconectată din nou de la rețeaua electrică
ACTUALIZARE 11:24 Centrala nucleară Zaporojie a fost deconectată din nou de la rețeaua electrică, a anunțat miercuri directorul Agenției Internaționale pentru Energe Atomică.
„Este a doua oară în ultimele cinci zile când se întâmplă acest lucru”, a declarat șeful AIEA, potrivit Digi24, așa că centrala funcționează acum cu ajutorul generatoarelor.
Luni, centrala Zaporojie a fost reconectată la rețeaua electrică, după ce alimentarea fusese întreruptă din cauza bombardamentelor din apropiere. Ea se află sub control rusesc încă din primele zile ale războiului, iar Vladimir Putin a semnat un decret prin care a declarat complexul proprietate federală.
Rușii au ucis din nou civili în Donețk
ACTUALIZARE 10:42 Forțele ruse au ucis șase civili și au rănit unu în regiunea Donețk, potrivit guvernatorului Pavlo Kirilenko, scrie publiocație Kyiv Independent.
De asemenea, rușii au lansat șapte rachete S-300 în regiunea Zaporojie, lovind un teren de fotbal și avariind clădiri rezidenșiale, două școli și un spital.
⚡️ Russia's attacks kill 6 in Donetsk Oblast.
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) October 12, 2022
In the past 24 hours, Russian forces have killed six civilians and wounded one in Donetsk Oblast, not including Mariupol and Volnovakha, reported the oblast governor, Pavlo Kyrylenko, on Oct. 12.
La Nikopol au fost lansate peste 100 de proiectile, potrivit guvernatorului Valentin Reznicenko, care a mai precizat că au fost răniși un copil de 6 ani și mama lui, care se află cum la spital.
În total, în oraș au fost lovite peste 30 de clădiri rezidențiale, două grădinițe, o școală, magazine și linii de tensiune.
⚡️Governor: Russian forces rain fire on Nikopol, injuring 3 civilians.
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) October 12, 2022
Dnipropetrovsk Oblast Governor Valentyn Reznichenko said that Nikopol was targeted overnight on Oct. 12 with 100 Russian shells, damaging a private residence and injuring a 6-year-old girl and her mother.
FSB a arestat 8 suspecți pentru explozia de pe Podul lui Putin
ACTUALIZARE 10:32 Șeful Direcției de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, Kirill Budanov, este organizatorul atacului care a avariat Podul lui Putin peste strâmtoarea Kerci, iar explozibilii au fost livrați din Odesa, prin Bulgaria, Georgia și Armenia, a stabilit serviciul de contrainformații al Rusiei, FSB, citat de agenția rusă de stat TASS.
„Serviciul Federal de Securitate (FSB), împreună cu Comitetul de Investigații au stabilit că organizatorii atacului terorist pe Podul Crimeei sunt Direcția de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării, șeful ei, Kirill Budanov, angajații și agenții”, a anunțat FSB, potrivit TASS.
FSB a reținut opt complici în pregătirea atacului.
Bombardamente de noapte în Zaporojie și Dnipro
Orașul Zaporojie a fost ținta atacurilor cu rachete rusești în noaptea de marți spre miercuri, a anunțat guvernatorul regiunii, Oleksandr Starukh.
Deocamdată nu s-a stabilit bilanțul pagubelor sau dacă există victime.
⚡️Russia strikes Zaporizhzhia overnight on Oct. 12.
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) October 11, 2022
Russian forces targeted the city of Zaporizhzhia overnight on Oct. 12, according to Zaporizhzhia Oblast Governor Oleksandr Starukh. Information on casualties and damages has not yet been reported.
Crater in Zaporizhzhia pic.twitter.com/xEvKH6tN7Z
— ТРУХА⚡️English (@TpyxaNews) October 12, 2022
Bombardamente au avut loc și la Nikopol, în regiunea Dnipro.
Explosions are reported in #Nikopol, #Dnipropetrovsk region. pic.twitter.com/ahVrp3SBXW
— NEXTA (@nexta_tv) October 12, 2022
30% din infrastructura energetică a Ucrainei, avariată de rachetele rusești
Ministrul Energiei din Ucraina, Herman Haluscenko, a declarat pentru CNN că aproape o treime din infrastructura energetică a țării a fost lovită de rachete rusești în ultimele zile, de când Moscova a declanșat campania de bombardamente asupra țintelor civile din Ucraina.
El a precizat că peste 3.500 de localități au fost reconectate la rețeaua de electricitate, în vreme ce alte 300 sunt încă fără curent electric.
⚡️Minister: Russia has struck about 30% of Ukraine's energy infrastructure since Oct. 10.
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) October 11, 2022
This was the “first time from the beginning of the war” that Russia has “dramatically targeted” energy infrastructure, Energy Minister Herman Haluschenko told CNN.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News