Ruinele unui sat inundat de autoritățile italiene în 1950 au ieșit la suprafață după secarea unui lac de acumuare
Ruinele satului Curon din Italia, acoperit de ape în 1950 când autoritățile au decis să construiască o hidrocentrală și un baraj în zonă, au devenit vizibile după ce lacul de acumulare Resia a fost secat temporar, informează BBC.
Lacul Resia, aflat în nordul Italiei, este faimos pentru clopotnița care se înalță din apele sale. Imaginea a fost sursă de inspirație, printre altele, pentru o carte și un serial TV.
Lacul a fost secat temporar pentru efectuarea unor lucrări la rezervorul barajului și nivelul scăzut al apei a scos la iveală urmele satului Curon, acoperite în ultimii 70 de ani. Resia se află în Tirolul de Sud, o regiune alpină care se învecinează cu Austria și Elveția.
Imaginile postate pe rețelele de socializare de către localnici arată trepte, pivnițe și ziduri care se aflau până acum pe fundul lacului, în apropierea clopotniței din secolul al XIV-lea.
Luisa Azzolini, care locuiește în zonă, a postat pe Instagram mai multe imagini și clipuri video realizate printre ruine.
Satul Curon a fost inundat în 1950, când autoritățile au decis să construiască un baraj și să unească două lacuri din apropiere, în ciuda opoziției localnicilor. Peste 160 de locuințe au fost scufundate, iar populația satului s-a dispersat - deși o parte a ales să rămână în noul sat construit în apropiere.
Editor : V.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News