Live

Regina Elisabeta a II-a a fost epuizată după Covid. Suverana a stat de vorbă cu un bărbat care și-a pierdut familia din cauza virusului

Data actualizării: Data publicării:
Regina Elisabeta a II-a s-a simţit "epuizată" după contaminarea cu COVID-19. Foto: Profimedia Images

Regina Elisabeta a II-a a povestit că s-a simţit epuizată după ce s-a îmbolnăvit de Covid în februarie. Suverana în vârstă de 96 de ani a vorbit despre experiența sa prin videoconferinţă, cu ocazia inaugurării unei unităţi de îngrijire care îi poartă numele la Royal London Hospital din capitala Marii Britanii.

Regina a dezvăluit că a fost „foarte obosită și epuizată” după ce s-a infectat cu Sars-Cov-2, în timp ce a discutat despre experiența ei cu Asef Hussain, un fost pacient al cărui frate și tată au murit din cauza virusului, relatează The Guardian.

Virusul te face "foarte obosit şi epuizat, nu-i aşa? Îngrozitoare pandemie!", a spus ea, vorbind cu Asef Hussain.

Elisabeta a II-a a fost testată pozitiv la COVID-19 în februarie şi a prezentat, potrivit Palatului Buckingham, "simptome uşoare".

Deja înainte de a se îmbolnăvi de COVID-19, regina şi-a relaxat considerabil agenda după o noapte de spitalizare în octombrie, a cărei natură nu a fost niciodată dezvăluită. Ea s-a retras de la începutul pandemiei la Castelul Windsor, la aproximativ patruzeci de kilometri de Londra, iar în prezent are probleme să se deplaseze.

În urmă cu două săptămâni, ea a participat la o ceremonie religioasă în memoria soţului ei, prinţul Philip, care a murit anul trecut, marcând marea sa revenire în faţa supuşilor săi după luni de absenţă.

La finalul întâlnirii cu îngrijitorii, Elisabeta a II-a a discutat cu echipa de constructori care a ridicat în câteva săptămâni unitatea de îngrijire pentru a face faţă creşterii numărului de bolnavi. "Este interesant, când există ceva vital, toată lumea lucrează împreună. Este minunat, nu-i aşa?", a spus ea.

Personalul din sistemul de sănătate publică al Marii Britanii, NHS, a fost sub presiune în timpul pandemiei, cu gărzi lungi, echipamente sufocante şi riscul de a contracta coronavirusul şi de a-şi contamina familia, notează AFP, citată de Agerpres. Aproximativ 33.000 din angajaţii medicali ai NHS au demisionat în perioada iulie-septembrie 2021, dintre care aproape 7.000 în căutarea unui echilibru mai bun al vieţii, potrivit statisticilor oficiale. Este aproape dublu faţă de ultimul trimestru din 2019, chiar înainte de pandemie.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Ce i-a scris un fan de la Genoa Dianei Șucu, după ce Dan Șucu a devenit patronul clubului! Reacția soției omului de afaceri

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Casa regală britanică anunță că tratamentul pentru cancer al regelui Charles va continua și în 2025

Percheziţii în Vaslui după un conflict violent între români în Marea Britanie. Ce au descoperit autoritățile

Comisia Electorală din UK cere legi mai dure pentru partide, ca răspuns la intenția lui Elon Musk de a finanța partidul lui Farage

Marea Britanie ar putea trimite trupe în Ucraina pentru a-i instrui pe soldaţii ucraineni, sugerează ministrul apărării

Partenerii noștri