Live

Video Regele Charles a fost huiduit și acuzat de genocid în parlamentul australian. „Ne-ai distrus pământul, nu ești suveranul meu”

Data actualizării: Data publicării:
Regele Charles al III-lea, în Australia. Foto: Profimedia

Regele Charles al III-lea a fost huiduit în prima vizită în Australia de când este suveran al acestei țări. După ce a ținut un discurs în parlamentul australian, în care i-a omagiat pe „proprietarii tradiționali ai pământurilor”, Linda Thorpe, o senatoare aborigenă, l-a acuzat pe monarh de genocid. „Nu ești regele nostru, dă-ne pământul înapoi și tot ce ai furat de la noi”, i-a reproșat femeia. 

 

Regele Charles se află în Australia, în prima sa vizită externă după ce a fost diagnosticat cu cancer. „Ce mare bucurie este să vin în Australia pentru prima dată ca suveran și să reînnoiesc dragostea pentru această țară și pentru poporul ei, pe care i-am prețuit atât de mult timp”, a transmis el, într-o postare pe X.

Luni, suveranul a ținut un discurs în parlamentul australian, în care a mulțumit pentru modul în care a fost primit în țară.

„Sunt profund mișcat de această primire cordială, dar și de invitația de la dumneavoastră, domnule prim-ministru, de a spune câteva cuvinte aici, în Parlament, casa tradițiilor democratice puternice și vii ale Australiei. Vreau să spun și cât de mult am apreciat ceremonia de primire în țară, care mi-a dat ocazia să îi onorez pe proprietarii tradiționali ai pământului pe care ne întâlnim acum, poporul Ngunnawal, dar și pe toate acele națiuni aborigene care au iubit și au îngrijit acest continent timp de 65.000 de ani”, a afirmat regele Charles.

Acuzat de genocid

După discursul suveranului în parlamentul australian, senatoarea Linda Thorpe l-a huiduit și l-a acuzat de genocid. 

„Nu ești regele nostru! Nu ești suveranul nostru! Ai comis genocid împotriva poporului nostru, dă-ne pământul înapoi și tot ce ai furat de la noi. Oasele noastre, craniile noastre, copiii noștri, oamenii noștri! Ne-ai distrus pământul. Ați făcut genocid. Nu este pământul vostru. Nu ești regele meu! Nu ești regele nostru”, a strigat senatoarea Linda Thorpe. 

Reacția regelui în clipul de mai jos:

Securitatea a împiedicat-o să se apropie de monarh și a scos-o din sală.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Regele Charles, prima călătorie în străinătate de când a fost diagnosticat cu cancer. Cum se simte monarhul

Statul în care copiii pot fi încarcerați de la vârsta de 10 ani

Țara care donează Ucrainei 49 de tancuri Abrams vechi

FOTO „Bile negre misterioase”, descoperite pe două plaje populare din Sydney. Ambele au fost închise

Partenerii noștri