Live

Reacția Kremlinului după ce șefa diplomației germane a spus că Putin refuză să discute cu Olaf Scholz

Data actualizării: Data publicării:
Vlladimir Putin și Olaf Scholz. foto: Profimedia Images

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat duminică că preşedintele rus Vladimir Putin este deschis unui dialog cu cancelarul german Olaf Scholz,  transmite Interfax, preluată de dpa, potrivit Agerpres. Peskov a răspuns astfel la o afirmaţie de vineri a şefei diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, potrivit căreia președintele rus nici nu mai doreşte să stea de vorbă la telefon cu cancelarul german.

„Am declarat în mod repetat că rămânem deschişi contactelor", a spus Peskov, notând însă că până acum nu au existat propuneri din partea Germaniei pentru o convorbire telefonică.

Recent, notează dpa, Scholz a subliniat că trebuie explorate posibilităţi de a ajunge la pace şi au circulat informaţii privind planificarea unei convorbiri telefonice între cancelar şi liderul de la Kremlin.

La începutul lunii octombrie, Peskov a asigurat că Putin este deschis faţă de un dialog cu toate că, a indicat el, relaţiile dintre Moscova şi Berlin sunt practic la cel mai scăzut nivel, nu din cauza Rusiei. „La suprafaţă nu sunt chestiuni comune", a adăugat el.

Ultima convorbire Scholz-Putin datează din decembrie 2022, când primul a făcut apel la o soluţie diplomatică şi retragerea trupelor ruse din Ucraina.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Țiriac a vrut să investească 100.000.000 €, dar i-au spus ”NU”! Miliardarul a luat o decizie radicală: ”Nu mă mai prindeți”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mark Galeotti: „Operațiunea Kursk s-a normalizat.” Incursiunea Ucrainei în Rusia intră în a treia lună, Putin încearcă s-o minimalizeze

Scholz anunță un ajutor militar de 1,4 miliarde euro acordat de 4 țări Ucrainei. „Putin să nu creadă că timpul este în favoarea lui”

Apare „o nouă ordine mondială”, a spus Vladimir Putin după întâlnirea cu președintele Iranului

Putin refuză să discute cu Olaf Scholz despre pace în Ucraina. „El nu mai este dispus nici măcar să vorbească la telefon”

Partenerii noștri