Live

Reacția furioasă a surorii lui Kim Jong Un după ce SUA au trimis un submarin nuclear într-un port din Coreea de Sud

Data publicării:
Kim Yo Jong. Foto: Profimedia Images

Kim Yo Jong, influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, a criticat prezenţa unui submarin nuclear american în portul sud-coreean Busan, spunând că este o „ambiție a SUA de a spori ameninţarea”,  a relatat marţi agenţia de stat KCNA preluată de Reuters, potrivit Agerpres. 

Kim Yo Jong a afirmat că prezenţa submarinului este o dovadă a ambiţiei SUA de a-şi „evidenţia avantajele nuclear-strategice, de a-şi arăta forţa şi de a spori ameninţarea", potrivit KCNA.

Nava USS Vermont a ajuns luni la baza navală din Busan pentru realimentare şi pentru a le permite membrilor de echipaj să se odihnească, a transmis agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, citând forţele navale sud-coreene.

Remarcile sorei lui Kim Jong Un au fost publicate după întâlnirea de luni de pe marginea Adunării Generale a ONU dintre miniştrii de externe din Coreea de Sud, SUA şi Japonia, la care aceştia şi-au exprimat preocuparea faţă de recenta dezvăluire de către Coreea de Nord a facilităţilor sale de îmbogăţire a uraniului, precum şi faţă de continuarea cooperării acestei ţări cu Rusia.

Participanţii la întâlnire au convenit să facă demersuri pentru organizarea unui summit trilateral în cursul acestui an, a mai indicat un comunicat al Ministerului de Externe sud-coreean. 

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Câte doze de vaccin împotriva mpox vor oferi Statele Unite către Africa. Anunțul președintelui Biden de la tribuna ONU

SUA se opun unei incursiuni terestre a Israelului împotriva grupării Hezbollah pe teritoriul Libanului

Patru avioane militare rusești, detectate în apropiere de Alaska

Erdogan nu mai vrea restricții la achizițiile de armament și cere eliminarea sancțiunilor impuse de SUA

Partenerii noștri