Live

Reacția furioasă a Rusiei la „planul victoriei” prezentat de Volodimir Zelenski. „Urăște ucrainenii”

Data actualizării: Data publicării:
Maria Zaharova. Foto: Profimedia Images

Purtatoarea de cuvânt Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova a venit cu o reacție, după ce Zelenski a prezentat Radei de la Kiev „planul victoriei”. Zaharova consideră că planul lui Zelenski împinge NATO către un război direct cu Rusia, transmite oficiosul Kremlinului. 

„Volodimir Zelenski, cu al său „plan al victoriei”, doar împinge NATO către un conflict direct cu Rusia și continuă insistențele de a primi dreptul să lovească teritoriul rus”, a declarat Zaharova într-o conferință de presă.

În discursul său, ținut în Rada Supremă (n.red. Parlamentul de la Kiev), Zelenski a declarat: „Rusia trebuie să piardă războiul împotriva Ucrainei. Nu poate exista o „îngheţare” (n.red. a liniei frontului). Nu poate exista niciun schimb în ceea ce priveşte teritoriul Ucrainei sau suveranitatea acesteia”, le-a spus el parlamentarilor, adăugând că Ucraina şi aliaţii săi trebuie să „forţeze Rusia să participe la un summit pentru pace şi să fie gata să pună capăt războiului”.

„Acesta nu este un „plan al victoriei”, este un „plan al dezastrului” pentru Ucraina și poporul ucrainean. Toate aceste lucruri sunt îndreptate spre extorcarea de bani și prezentarea posibilităților „teroriste”. Eu cred că Zelenski a demonstrat definitiv tuturor că urăște ucrainenii în asemenea măsură încât poate fi catalogată doar ca „ucrainofobie”.

Anterior, Zelenski declara că a conturat acest „plan al victoriei” în vederea unei „consolidări rapide a Ucrainei”, în „lunile octombrie, noiembrie şi decembrie”, prin „argumente precise şi măsuri concrete” care „să permită un sfârşit diplomatic al războiului”.

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Un polițist a împușcat-o mortal! ATENȚIE Imagini cu puternic impact emoțional. Autoritățile: ”Putea fi mult, mult mai rău”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Spionii ruși, suspectați că au instalat un dispozitiv exploziv într-un colet trimis cu avionul în Marea Britanie

Scholz spune că e dispus să discute cu Putin: „A venit timpul să facem totul pentru a opri războiul din Ucraina”

„Planul victoriei” prezentat de Zelenski va fi îmbunătățit. Britanicii lucrează la punerea lui în aplicare

Zelenski a prezentat „planul victoriei” deputaților ucraineni. „Rusia trebuie să piardă războiul”

Partenerii noștri