Live

Video Racheta Taurus lovește chirurgical o țintă la 400 km distanță. Demonstrație de forță a Coreei de Sud cu arma pe care o vrea și Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
racheta Taurus a fost lansată dintr-un avion american F-15. Sursă foto: X

Forțele Aeriene ale Coreei de Sud au efectuat exercițiu real cu o rachetă germană aer-sol Taurus cu rază lungă de acțiune, scrie vineri agenția de presă Yonhap, citând oficiali ai armatei. Racheta a lovit cu precizie o țintă la 400 de kilometri distanță, demonstrând capabilitățile acestui tip de proiectil. Ucraina cere cu insistență permisiunea Germaniei pentru a folosi aceste arme împotriva Rusiei, însă până acum s-a lovit de refuzul cancelarului Olaf Scholz.

Racheta Taurus a fost lansată dintr-un avion de vânătoare american F-15K, potrivit Yonhap. Proiectilul a zburat 400 de kilometri și a lovit cu succes ținta prestabilită în Marea Galbenă, potrivit oficialilor Forțelor Aeriene coreene.

Este primul astfel de test cu muniție reală în ultimii șapte ani, într-o aparentă demonstrație de forță ca răspuns la cel de-al șaselea test nuclear al Coreei de Nord, mai punctează sursa citată.

Racheta Taurus este capabilă să zboare cu o viteză maximă de aproape 1.200 km/h pentru a lovi instalații-cheie din Coreea de Nord în 15 minute, atunci când este lansată din apropierea Seulului.

Echipată cu tehnologie stealth (invizibilă pentru radar), racheta poate efectua lovituri de precizie la mai puțin de 3 metri de țintă și poate penetra pereți de beton armat, permițându-i să lovească buncărele subterane ale Nordului, potrivit Yonhap.

Exercițiile au avut loc în contextul în care Coreea de Nord a sporit tensiunile în Peninsula Coreeană prin continuarea campaniei sale cu baloane de gunoi și prin dezvăluirea rară a unei instalații de îmbogățire a uraniului.

Rachetele Taurus sunt arme pentru care Ucraina cere cu insistență permisiunea Germaniei să le folosească împotriva unor ținte militare de pe teritoriul Rusiei, însă până acum aceste solicitări s-u lovit de refuzul clar al cancelarului Olaf Scholz.

Editor : Bogdan Păcurar

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A lăsat mașina primită de la Ion Țiriac în parcare, iar acum a spus ce lecție de viață a învățat după medalia de la JO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin refuză să discute cu Olaf Scholz despre pace în Ucraina. „El nu mai este dispus nici măcar să vorbească la telefon”

Romanele scriitoarei Han Kang, care a luat Nobelul pentru Literatură, au dispărut de pe rafturile librăriilor din Coreea de Sud

Atac ucrainean masiv cu zeci de drone asupra Rusiei: 92 au fost doborâte de apărarea rusă

Ucraina a distrus un depozit de drone în Krasnodar. Rusia a lovit din nou o navă civilă în Odesa, 6 morți

Partenerii noștri