Live

Putin susţine că instructori militari occidentali se află deja în Ucraina. „Se vor afla şi în zona de ţintire a forţelor ruse”

Data publicării:
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Președintele rus Vladimir Putin a declarat marţi, fără a oferi dovezi, că instructori militari occidentali se află deja în Ucraina, pretinzând că sunt mercenari, şi a avertizat că ei vor fi în vizorul tirurilor ruse.

Interceptarea comunicaţiilor ucrainene a permis adesea să se audă voci în alte limbi decât ucraineana - în engleză, franceză şi poloneză, a spus Vladimir Putin într-o conferinţă de presă susţinută în Uzbekistan. „Ştim că sunt acolo, aşa-numiţii mercenari”, a mai spus Putin, citat de TASS, potrivit News.ro.

Instructorii occidentali, sub masca mercenarilor, aduc servicii militare în Ucraina, dar suferă pierderi.

„Le este din ce în ce mai greu să ascundă aceste pierderi”, susține Putin.

El afirmă că loviturile ucrainene pe teritoriul rusesc cu ajutorul armelor furnizate de Occident sunt posibile doar cu ajutorul specialiştilor occidentali, ceea ce îi face ţinte legitime pentru Rusia.

„Militarii occidentali, dacă vor fi prezenţi în Ucraina, se vor afla şi în zona de ţintire a forţelor armate ruse. Vom face în continuare ceea ce considerăm necesar. Indiferent de cine se află pe teritoriul ucrainean”, a amenințat liderul de la Kremlin.

În ianuarie, Moscova a afirmat că a ucis aproximativ 60 de combatanţi străini în solda Franţei în bombardarea unei clădiri din Harkov, reaminteşte Le Monde.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Răsturnare de situație! Anunțul unui neurochirurg, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher: ”Nu e posibil”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin se întâlnește cu președintele Iranului „pentru a discuta situația din Orientul Mijlociu”

Ucraina anunță că rușii au lovit o bază aeriană în vestul țării și o navă cu cereale într-un port din sud

FSB anchetează doi jurnaliști străini care au făcut reportaje în Kursk pentru „trecerea ilegală a frontierei”

Prorușii din Republica Moldova s-au înghesuit să-l felicite pe Putin cu ocazia zilei sale de naștere. „Un exemplu pentru mulţi”

Partenerii noștri