Live

Putin și-a numit fostul bodyguard în Consiliul de Securitate. Cresc speculaţiile că Aleksei Diumin e pregătit ca succesor la Kremlin

Data actualizării: Data publicării:
În mai, Putin l-a numit pe Diumin, care are 52 de ani, în funcţia de secretar al Consiliului de Stat consultativ. Sursa foto: X

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin a emis luni un decret prin care îl promovează pe Aleksei Diumin, fosta sa gardă de corp, ca membru al puternicului Consiliu de Securitate al Federației Ruse, relatează Reuters.

În afară de Diumin, decretul prezidenţial anunţă alţi trei noi membri în Consiliul de Securitate al cărui secretar este fostul ministru al apărării Serghei Şoigu, în timp ce Dmitri Medvedev, fost premier şi preşedinte, este vicepreşedinte. Aceştia sunt doi dintre aliaţii de nădejde ai lui Vladimir Putin.

În mai, Putin l-a numit pe Diumin, care are 52 de ani, în funcţia de secretar al Consiliului de Stat consultativ, alimentând speculaţiile că l-ar putea pregăti ca să-i devină succesor în funcţie.

Potrivit decretului prezidenţial, Consiliul de Securitate îi include acum pe consilierul prezidenţial Aleksei Diumin, pe prim-viceprim-ministrul Denis Manturov, pe şefa Agenţiei Federale Medicale şi Biologice din Rusia, Veronika Skvorţova, şi pe şeful Direcţiei principale pentru programe speciale ale preşedintelui rus, Aleksandr Lineţ, scrie News.ro.

Prin acelaşi decret, Putin l-a exclus din Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse pe Vladimir Iakuşev, emisarul prezidenţial pentru Urali.

Diumin, în vârstă de 51 de ani, a fost adus la Kremlin la începutul lui mai, după ce anterior a deţinut postul de guvernator regional al regiunii ruse Tula.

Diumin a intrat în Serviciul Gărzilor Federale ale Rusiei (FSO), care asigură securitatea elitei de la Kremlin, în 1995 şi a fost bodyguardul lui Putin în timpul primului şi al celui de-al doilea mandat prezidenţial. El a fost şi adjunctul şefului serviciului de informaţii militare al Rusiei (GRU).

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Totul s-ar termina cu o bombă în centrul Londrei”. A depășit orice limită: ”Voi spune lucruri pe care nu am voie să le spun”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

NATO trimite un avion radar AWACS în spațiul aerian al României, pentru a monitoriza mișcările Rusiei

Guvernul norvegian ia în calcul ridicarea unui gard la granița cu Rusia, după modelul finlandez

Disidentul rus Vladimir Kara-Murza: În Rusia lui Putin sunt mai mulți deținuți politici decât au fost în ultimii ani ai URSS

Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară nu va mai lucra cu cercetători afiliați Rusiei. „CERN nu este o insulă”

Partenerii noștri