Putin nu are nicio intenție să meargă în zonele inundate. În schimb, a trimis preoți să se roage din elicoptere să stea ploaia (VIDEO)
Autoritățile din Rusia apelează la ajutorul divin ca să scape de inundațiile de proporții. Un grup de preoți a fost trimis să survoleze zonele amenințate de inundații. În imaginile distribuite online, doi dintre ei țin în brațe icoane mari și par să se roage pentru ca dezastrul să nu se extindă.
Imaginile au fost postate pe X (fosta Twitter) de Anton Gerashchenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei.
"Nu este nevoie să cheltuiți bani pentru populația rusă: doar angajați niște preoți, apoi cheltuiți toți banii în războiul cu Ucraina, a fost mesajul care însoțește imaginile făcute publice de Gerashchenko".
According to Russian media, this is a video of Russian priests flying over areas that might be flooded next and praying they stay dry.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) April 10, 2024
No need to spend money on Russian population: just hire some priests, then spend all the money on war with Ukraine. https://t.co/KCO7vj9q1u pic.twitter.com/zOuPzaynmi
Cel puțin 10.000 de locuințe au fost distruse de ape în regiunea din Rusia cel mai grav afectată de revărsarea fluviului Ural. Văzute din aer, orașe întregi arată ca niște lagune. În Orenburg, unul dintre cele mai afectate orașe, nivelul apei a depășit 10 metri și continuă să crească.
Pe străzi se circulă cu barca după ce mai multe diguri au cedat sub presiunea apei. Cele mai puternice viituri din ultimele 8 decenii au provocat pagube uriașe și în Kazahstan unde aproape 100.000 de oameni au fost evacuați.
Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului: "Putin, în ciuda faptului că nu este acolo fizic, este implicat constant în discuțiile legate de acest subiect. Pe parcursul întregii zile el este consultat și informat constant în aceste probleme. Până acum nu a fost planificată nicio vizită în regiune, acum este punctul culminant al inundațiilor".
Inundațiile de primăvară sunt o parte obișnuită a vieții în Rusia, atunci când zăpezile se topesc și umflă râurile. Anul acesta, solul era deja plin de apă atunci când a înghețat, iar când zăpada s-a topit, solul nu a mai avut cum să absoarbă.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News